Boka ditt besök i förväg

Covid-19

Information om coronaviruset

När det gäller Covid-19-pandemin anpassar Nutti Sámi Siida sin verksamhet för ett säkert besök för alla inblandade, baserat på rekommendationer från myndigheter och regering. Vi förväntar oss av dig som vår gäst att följa de allmänna råd som ges av Folkhälsomyndigheten. Eftersom rekommendationer och riktlinjer från myndigheter och myndigheter kan komma att ändras kan informationen nedan också ändras.

Nödinformation från svenska myndigheter om att besöka Sverige under covid-19-pandemin

Folkhälsomyndigheten om att skydda dig själv och andra från smittspridning

Verksamhetskategori och åtgärder som vi har vidtagit hittills för att minimera risken för korona. Det är bra att veta att vi driver småskaligt, har många utomhusaktiviteter och stora öppna ytor.

Café Sápmi (Márkanbáiki)

  • Bord borttagna för extra avstånd mellan gästerna
  • Maten serveras vid bordet
  • Gäster får INTE stanna nära eldstaden när de lagar mat
  • Bord och bänkskivor torkas regelbundet med desinfektionsmedel
  • Kaffe och te termos torkas regelbundet med desinfektionsmedel
  • Handdesinfektionsmedel Alcogel bredvid termosar för gäster
  • Maximerat antal personer som vistas på kaféet samtidigt
  • Plasthandskar vid hantering av livsmedel används ALLTID av personal
  • Grupptält kan öppnas för mer utrymme om det behövs
  • Skyltar med information om Covid-19 är tillgängliga för alla att läsa

Shop (Márkanbáiki)

  • Handsprit vid kassan och kortterminalen
  • Plastskydd för personal och gäst i disken
  • Golvmarkeringar för avstånd

Renar (Márkanbáiki)

  • Handtvättstationer finns vid ingångar och utgångar i renhallen
  • Tre olika ingångar och utgångar kan användas för att minska trängseln
  • Handskar är lämpliga att använda när du besöker renar för utfodring

Guidade turer för drop-in besökare (Márkanbáiki)

De dagliga guidade turerna i utställningsområdet och bland renarna ställs in för att undvika folkmassor. Utställningsområdet och renhallen är ett stort utomhusområde och rekommendationerna med ett avstånd av 2 meter kan hållas.
Guidade turer för privata kretsar kan bokas i förväg på begäran.

Rundturer Ráidu och Idjastállu

  • Turerna tar högst 16 gäster
  • Transferbussen tar max 8 personer, ansiktsmaskskydd kommer att användas och handsprit Alcogel finns i bussen
  • Omklädningsrum för gäster finns tillgängliga. Vid större grupp kommer gruppen att delas upp; handdesinfektionsmedel Alcogel finns tillgängligt; guider delar ut kläderna
  • Efter turerna kommer kläderna att hängas utomhus i cirka 2 dagar för att minska risken för spridning av covid-19 och de kommer att desinficeras.
  • För mer än 8 gäster används en större låvvu som är gjord för 30 personer
  • Kaffe, te och varm lingonsaft serveras av personal som bär plasthandskar
Endast Ráidu
  • Skoterpannor som används är stora och rymmer upp till 8 gäster, för större grupper används 2 pulkor
  • Innan du serverar mat får gästerna en handtvätt var och en i form av en desinfektionsservett
  • Maten serveras i skyddande förpackningar av personal som bär plasthandskar

Reideer Lodge

Stugor / boende
  • Varje stuga är utrustad med ett eget kylskåp
  • Varje stuga har en termos för kaffe och te vatten
  • Handdukar för personligt bruk
  • Slot bokning för användning av självhushåll
  • Frukostkorg tillagas på morgonen av personalen. frukost som ska ätas i stugan
  • Rengöringsutrustning inklusive desinfektionsmedel finns i varje stuga
Självhushåll
  • Slotbokning för kök där gästerna själva bestämmer vilken tid de vill använda köket
  • Endast en fest i taget i anläggningen
  • Rengöringsutrustning finns tillgänglig för att kunna städa efter dig själv
  • Köket kontrolleras dagligen av personalen
Toaletter
  • Desinfektionsmedel för rengöring finns på plats
  • Handdesinfektionsmedel Alcogel finns i diskbänken
  • Vävnadspapper finns att torka efter handtvätt
  • Toaletter kontrolleras dagligen av personal
Duschar
  • Slotbokning för duschbruk
  • Duschområdet kontrolleras dagligen av personalen
Gruppbokningar

Justeringar görs utifrån evenemangets innehåll och antalet gäster.