Boka ditt besök i förväg

Luondu – Sápmis natur

Paketresa 4 dagar

Det känns både lyxigt och enkelt att ha ett helpensions-paket fyllt med allt det bästa vi har här uppe!
Ida, at Nutti Sámi Siida

Vi välkomnar dig till Reindeer Lodge för 4 makalösa dagar, dagar fyllda med äventyr och nya upplevelser. Testa att åka både rensläde och hundspann genom Sápmis snöklädda vinterlandskap, fascineras av det färgsprakande norrskenet som dansar på natthimlen och den vackra arktiska naturen. Du bor i våra nybyggda goahti-tält som är en bekvämare variant av kåtor där vi kombinerat det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Vårt paket Luondu har helt enkelt samlat alla våra höjdpunkter i ett fantastiskt paket med helpension.

För att boka detta paket, skicka ett mail till connect@nutti.se eller ring oss på 098021329

Dag 1 – Ankomst

Välj mellan att hyra egen bil (boka själv) eller bli upphämtad av vår transferservice (boka innan ankomst, avgift tillkommer) som kör dig till Reindeer Lodge. Du checkar in i en goahti och får både tid på dig att bekanta dig med området och ditt tält. På lodgen finns tillgång till skidor, snöskor och pulkor för att gå på upptäcktsfärder i naturen på egen hand. Kanske tar du även en första tur till bastun? Er middag serveras i vår restaurant. (M)

Dag 2 – Raidu – möte med renar

Efter en stärkande frukost har du förmidagen fri att upptäcka närområdet. Kl 13.45 hämtas ni upp av er guide som tar er till startpunkten för dagens spännande tur. Där möter ni resten av gruppen och utrustas med varma kläder. När ni är påklädda och redo åker ni iväg på en fartfylld färd genom vinterskogarna med skoter och släde. Sedan väntar en eftermiddag där ni får testa på konsten att köra ren samtidigt som du får lära dig mer om både den samiska kulturen, naturen och renskötseln. En traditionell samisk måltid serveras på turen. Er middag serveras i vår restaurang. (F, L, M)

Dag 3 – Hundspann

På er tredje dag får ni träffa en annan välkänd figur från Kiruna; draghunden. Er guide hämtar er på lodgen och kör er sedan till kenneln där får ni hälsa på hundarna innan ni sätter er till rätta på er släde. Guiden kör ert spann tryggt och säkert över älv och genom skog så ni kan luta er tillbaka och bara njuta. Efter en stunds slädåkning stannar ni till i en mysig timrad kåta där. Här tänder guiden en eld och lagar till er lunch innan ni vänder om och kör hemåt igen. Er middag serveras i vår restaurang och det finns även möjlighet att ta det lugnt i vår lounge eller bastu. Ni även gärna avsluta dagen med att ge er ut och spana efter norrskenet på den frusta älven. (F,L,M)

Dag 4 – Avresa

Efter frukost är det dags att packa ihop och resa vidare mot nästa äventyr. För er som förbokat vår transferservice tar vi dig till Jukkasjärvi eller in till Kiruna, annars säger vi hejdå redan på lodgen. Glöm inte att säga farväl till renarna! (F)

Tips: Kombinera paketet med vår unika samiska middag och ett besök på det utomhusmuséet Márkanbáiki

Ren i Kiruna

Höjdpunkter

 • Åka på en lång slädtur genom skogarna i Jukkasjärvi.
 • Möta, och framför allt klappa, söta huskys.
 • Lära sig mer om renarna men även samisk kultur.
 • Den mysiga goahtin på Reindeer Lodge.

 

Bra att veta

 • Från 11850 kr per vuxen och 5925 kr per barn (3-12 år)
  Priserna är beräknade per person vid 2 personer/stuga
 • Bokningsbar 31 november -  12 april
 • Incheckning från 15.00 dag 1.
 • Utcheckning senast 11.00 dag 4.

Inkluderat

 • 3 nätter i privat goahti, familjer i privat stohpu
 • Ráidu - möte med renar
 • Fri tillgång till snöskor och enkla längdskidor men även pulkor för barn.
 • Frukost dag 2, 3 och 4
 • Middag dag 1, 2, och 3
 • Lunch dag 2 och 3
 • Sänglinnen och handdukar samt vinterkläder (overall, skor, mössa och vantar) och skidor till låns. Även ved till stugkamin.