Boka ditt besök i förväg

Miesse - våräventyr

Paketresa 3 dagar

Det är underbart att kunna erbjuda våra gäster ett paket där de får en genuin inblick i den samiska kulturen, och möta renkalvarna flera gånger om!
Guillaume, manager på Reindeer Lodge

Våren kommer med ljus och nytt liv! Kalvningssäsongen i maj är en höjdpunkt inom renskötseln och vårsolens långa, ljusa timmar ger en underbar inramning för ditt besök. Så kommer du till Kiruna för att träffa renar är du på rätt plats! Med vårt paket Miesse - våräventyr har du den unika möjligheten att både se den stora renhjorden och nyfödda kalvar samtidigt som du bor på vårt mysiga boende utanför Jukkasjärvi by. På så sätt kommer både nära naturen och världsberömda Icehotel!

För att boka detta paket, skicka ett mail till connect@nutti.se eller ring oss på 098021329

Dag 1 – Ankomst

Du checkar in i skogsstugan Stophu och bekantar dig med omgivningen. Kanske besöker du Jukkasjärvi by med både Icehotel och vackra Jukkasjärvi kyrka, eller så har du bara en trevlig eftermiddag på lodgen. Vi rekommenderar givetvis även att du passar på att ta en första tur till bastun denna första kväll! Vid incheckning kommer du även att få en biljett till vårt utomhusmuseum Márkanbáiki där du kan lära dig mer om samisk kultur. Detta kan du göra när som helst under din vistelse.

Dag 2 – Miessemánnu

Frukost serveras på morgonen för en bra start på dagen. Klockan 16.00 hämtas du från Reindeer Lodge för transfer med minibuss, cirka 1,5 timme enkel resa, mot Geasasjohka renhägn. Här möter du den stora renhjorden och förhoppningsvis låter de stolta renmammorna dig se de nyfödda kalvarna. Tillsammans med din guide kommer du att strosa runt i taigaskogen och prata om samisk kultur och renskötsel.
När du blir hungrig bjuds du in i vår lávvu, ett traditionellt samiskt tält, där du tar plats på renskinn runt en sprakande och värmande eld. Du kommer att serveras den samiska signaturrätten suovas, som är rökt renkött, stekt över öppen eld och serverat på gáhkku-bröd med en klick lingonsylt. Samtidigt som guiden lagar en klassisk och välsmakande renskötarlunch så finns det gott om tid för spännande samtal. Efter transfer tillbaka kommer du att lämnas vid lodgen cirka kl 22.00.

Dag 3 - Avresa

Efter frukost är det dags att packa ihop, säga hejdå och resa på vidare äventyr.

Tips: Kombinera paketet med ett besök på en huskykennel med någon av våra partners, eller förboka biljett till Icehotel för att undvika köer på plats.

Höjdpunkter

 • Möta renarna, och speciellt de söta kalvarna
 • Sova i en mysig skogsstuga
 • Lära sig mer om samisk kultur och, framför allt, de personliga samtalen med guiden
 • Smaka en traditionell samisk måltid samtidigt som man sitter vid brasan

 

Bra att veta

 • SEK 4480 per vuxen.
  SEK 2495 per barn.
  Priserna är beräknade per person vid 2 personer/stuga.
 • Period: 8 maj – 8 juni 2023.
 • Incheckning från 15.00 dag 1.
 • Utcheckning senast 11.00 dag 3.
 • Vi är certifierade av både Nature’s Best Sweden och Sápmi Experience men även Kiruna Laplands egna märkning Sustainable Arctic Destination.

Inkluderat