Boka ditt besök i förväg

Grupper och privata arrangemang

Är du på besök i Kiruna med en större grupp? Eller vill du bara ha en stund helt för dig själv? Boka då in ett privat arrangemang hos oss! Vi erbjuder allt från guidningar och renslädesturer till storslagna middagar med eld och jojk.

Förbokade grupper tas om hand av en eller flera guider för ett exklusivt och privat arrangemang. De flesta arrangemang sker på Márkanbáiki i Jukkasjärvi, två specialturer körs däremot en bit utanför byn. Arrangemangen är perfekta för bussgrupper, studiebesök eller privata sällskap. Om produkterna har ett maximumantal så går det oftast att lösa om man kombinerar två eller flera aktiviteter. Kontakta oss för priser och tillgänglighet, vi skräddarsyr gärna program för er!

Guidad tur

Boka en guidning i vårt utomhusmuseum. Möt renar, hör samiska historier och få chans att ställa alla frågor som ni har! Går utmärkt att kombinera med lunch, fika eller renkörning.

Minimum: 10 personer
Maximum: mot förfrågan

 Lunch på museet

Lunchen serveras i stor och uppvärmd tältkåta. Gästerna sitter vid dukade långbord kring en sprakande eld. Maten som serveras är traditionellt samisk och i bakgrunden spelas stämningsfull jojk.

Minimum: 10 personer
Maximum: 50 personer

Renskötarlunch

Kom in i vår lavvu och samlas runt elden! Här sitter ni på risad bädd och njuter av en riktig renskötarlunch. Stekt suovas serveras med traditionellt tunnbröd medan guiden berättar om Sápmi.

Minimum: 10 personer
Maximum: 20 personer

Middag

Njut av en livfull måltid runt elden! Vi serverar en samisk middag i vår restaurangkåta där gästerna sitter vid långbord i skenet av levande ljus. OBS går endast att boka vår, sommar eller höst.

Minimum: 10 person
Maximum: mot förfrågan


Avsmakningsmeny

Under denna minnesvärda kväll kommer kocken att servera sex samiska rätter. Du får testa ett brett utbud av smaker, från de mest traditionella rätterna till innovativa moderna tolkningar.

Minimum: 10 personer
Maximum: 25 personer

Samisk berättarkväll

Kombinera det bästa från Sápmi: norrsken och renar!
Kom och sitt vid elden medan guiden berättar gamla sagor. Förhoppningsvis ser vi ett dansande norrsken och självklart hälsar vi på renarna.

Minimum: 6 personer
Maximum: 20 personer

Trekamp

Kom till oss för en trekamp med samiskt tema. Passar alla från 12-100 år. Perfekt för konferensen, APT-träffen eller kompisgänget. - Går utmärkt att kombinera med guidad tur, lunch eller fika

Minimum: 10 person
Maximum: 20, eller mot förfrågan

A reindeer race at nutti sami siidaRaidu - tävla med renar

Kör ren och släde på vår kapplöpningsbana. Tävla mot varandra, eller njut av en långsam tur.
- Stora grupper (10-): kombinera med lunch.
- Små grupper (4-10): boka inkl besök i Sautos.

Minimum: 4 personer
Maximum: mot förfrågan

Miessemannu - möt renkalven.

Du blir guidad bland hundratals renar och får en unik möjlighet att se nyfödda renkalvar ta sina första stapplande steg.

Minimum: 6 personer
Maximum: 16 personer (är ni en större grupp går det att ordna med specialtransport)

Vuojan - långtur i skogen

Boka en privat långtur där du själv kör med ren och släde i de snöklädda skogarna runt Jukkasjärvi. Vi kör i ca 2 timmar innan vi tänder en eld och lagar oss en värmande samisk måltid.

Minimum: 4 personer
Maximum: 8 personer

Möten

Sugen på en APT-träff, eller ett möte i annorlunda miljö? Kom till oss! Vår anläggning skapar nya perspektiv och uppmuntrar till nya samtal. - Kombinera gärna med guidad tur, lunch eller fika.

Minimum: 10 person
Maximum: 20, eller mot förfrågan

Utöver dessa produkter skräddarsyr vi gärna program för er. Hör av er med era tankar och önskemål så presenterar vi vilka tilläggsprodukter och anpassningar vi kan göra för er!