Grupper och privata arrangemang

Är du på besök i Kiruna med en större grupp? Eller vill du bara ha en stund helt för dig själv? Boka då in ett privat arrangemang hos oss! Vi erbjuder allt från guidningar och renslädesturer till storslagna middagar med eld och jojk.

Förbokade grupper tas om hand av en eller flera guider för ett exklusivt och privat arrangemang. De flesta arrangemang sker på Márkanbáiki i Jukkasjärvi, två specialturer körs däremot en bit utanför byn. Arrangemangen är perfekta för bussgrupper, studiebesök eller privata sällskap. Om produkterna har ett maximumantal så går det oftast att lösa om man kombinerar två eller flera aktiviteter. Kontakta oss för priser och tillgänglighet, vi skräddarsyr gärna program för er!

Guidad tur i utomhusmuseum

Boka en personlig guidning i vårt utomhusmuseum. Möt renarna, hör historierna och få chans att ställa alla frågor som ni har!
- går utmärkt att kombinera med lunch, fika eller renkörning

Minimum: 10 personer
Maximum: mot förfrågan

 Lunch på museet

Samisk lunch serveras i enskild, stor och uppvärmd tältkåta inredd med samiska mönster, färger och renhornsdetaljer. Gästerna sitter på renfällar på långbänkar runt dukade långbord i skenet av levande ljus och kring den sprakande elden i kåtans mitt. I bakgrunden spelas samisk musik som ramar in den stämningsfulla lunchstunden.

Minimum: 10 personer
Maximum: 50 personer

Renskötarlunch

Kom in i vår lavvú, samlas runt elden, sitt på risad bädd och renhudar och njut av en riktig renskötarlunch. Suovas steks i panna och serveras med traditionellt tunnbröd medan guiden berättar om det samiska levnadssättet.

Minimum: 10 personer
Maximum: 20 personer

Middag

Njut av en livfull måltid runt sprakande eld. Vi serverar en samisk middag i vår uppvärmda tältkåta. Gästerna sitter vid långbord, på bänkar med renfällar i skenet av levande ljus.
OBS. går endast att boka vår, sommar eller höst.

Minimum: 10 person
Maximum: mot förfrågan

Möten

Sugen på en APT-träff, eller ett gruppmöte i annorlunda miljö? Kom till oss! Vår anläggning skapar perspektiv och uppmuntrar till nya samtal. Hör av
- Går utmärkt att kombinera med guidad tur, lunch eller fika

Minimum: 10 person
Maximum: 20, eller mot förfrågan

Samisk berättarkväll

Kombinera det bästa från norra Sverige: norrsken och renar!
Under kvällen matar vi renar, sitter vid elden och delar med oss av sagor och sägner samt, förhoppningsvis, njuter av ett sprakande norrsken.

Minimum: 6 personer
Maximum: 20 personer

Trekamp

Kom till oss och lek i snön, vi har en trekamp med samiskt tema som passar alla från 12-100 år. Perfekt för konferensen, APT-träffen eller kompisgänget.
- Går utmärkt att kombinera med guidad tur, lunch eller fika

Minimum: 10 person
Maximum: 20, eller mot förfrågan

A reindeer race at nutti sami siidaRaidu - tävla med renar

Kör ren och släde på vår kapplöpningsbana. Tävla mot varandra, eller njut av en långsammare tur - det är upp till er!
- För större grupper (10-20): går att kombinera med lunch eller fika.
- För mindre grupper (4-10): kan bokas som en morgontur inklusive skotertur och besök i Sautosjohka.

Minimum: 4 personer
Maximum: 20 personer eller mot förfrågan

A reindeer calf lays by her mother in the spring sun Miessemannu

Är här under våren bjuder vi in er att besöka vår renhjord under den mest spännande tiden, maj månad. Renskötaren tar emot dig bland hundratals renar och du får en unik möjlighet att se de nyfödda renkalvarna tar sina första stapplande steg.

Minimum: 6 personer
Maximum: 16 personer (är ni en större grupp går det att ordna med specialtransport)

Vuojan - långtur i skogen

Boka en privat långtur med ren och släde i de snöklädda skogarna runt Jukkasjärvi. Vi kör i ca 2 timmar innan vi går in i vår lavvú, tänder en eld och lagar oss en värmande samisk måltid.

Minimum: 4 personer
Maximum: 8 personer

Utöver dessa produkter skräddarsyr vi gärna program för er. Hör av er med era tankar och önskemål så presenterar vi vilka tilläggsprodukter och anpassningar vi kan göra för er!

Kontaktformulär