Boka ditt besök i förväg

Luondu – Sommar

Paketresa 4 dagar

Det känns både lyxigt och enkelt att ha ett sommarpaket fyllt med allt det bästa vi har här uppe!
Ida, at Nutti Sámi Siida

Vi välkomnar dig till Reindeer Lodge för 4 makalösa dagar, dagar fyllda med både äventyr och nya upplevelser. Testa att vandra i fjällen och gå sedan ut och fiska i kalla arktiska vatten. Du bor i våra nybyggda goahti-tält, en bekvämare variant av kåtor där vi kombinerat det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Vårt paket Luondu har alltså, med andra ord, samlat alla sommarens höjdpunkter i ett fantastiskt paket!

För att boka detta paket, skicka ett mail till connect@nutti.se eller ring oss på 098021329

Dag 1 – Ankomst

Du checkar in i en goahti och får både tid på dig att bekanta dig med området och ditt tält. Kanske besöker du Jukkasjärvi by med både Icehotel och vackra Jukkasjärvi kyrka, eller så har du bara en trevlig eftermiddag på lodgen. Vi rekommenderar givetvis även att du passar på att ta en första tur till bastun denna första kväll! Vid incheckning kommer du dessutom få en biljett till vårt utomhusmuseum Márkanbáiki där du kan lära dig mer om samisk kultur. Detta kan du göra när som helst under din vistelse.

Dag 2 – Fjällvandring i Sápmi

Efter en stärkande frukost hämtar guiden upp er med minibuss och tar er upp mot fjällen, allt under mindre än en timmes färd. Kalfjället välkomnar oss med fantastiska vidsträckta vyer, snöklädda fjälltoppar och grönskande dalgångar. Vandringen är på ca 5 till 8 km kilometer där den avslutande utsikten från berget Nagirvárri är värd hela mödan. På en lämplig plats stannar vi för vår lunchrast och samtidigt som guiden lagar en klassisk och välsmakande renskötarlunch så finns det gott om tid för spännande samtal. Vi avslutar dagen på lodgen där ni välja mellan att laga er egen middag eller besöka vår restaurang i Jukkasjärvi (F, L)

Dag 3 – Ut och fiska

Vi bjuder in till ett härligt fiskeäventyr för fiske av röding, öring, sik, harr och gädda. Guiden hämtar upp er med minibuss på Reindeer Lodge och kör er sedan till de vatten där fiskarna brukar stå. Vi börjar fiska direkt när vi kommer fram för att inte missa en minut. Lunchen lagas över elden och består givetvis av fisk, förhoppningsvis egenfångad men garanterat lokal. Under lunchen berättar guiden gärna mer om den samiska kulturen och dess koppling till fisk och vatten. Vi avslutar dagen på lodgen där ni välja mellan att laga er egen middag eller besöka vår restaurang i Jukkasjärvi (F,L)

Dag 4 – Avresa

Efter frukost är det dags att packa ihop, säga hejdå och resa vidare mot nya äventyr! (F)

Tips: Vi bjuder även på en biljett till vårt utomhusmuseum där ni kan möta och mata våra renar. Biljetten får ni vid incheckning och ni får gå när ni vill under er vistelse!

En hand håller lingon

Höjdpunkter

 • Njuta av Kirunafjällen.
 • Att lära sig om lokal kultur och dessutom få ställa frågor till en kunnig guide.
 • Fiska i en fjällsjö och, inte minst, äta den egenfångade fisken.
 • Sova i ett mysigt glamping-tält.
 • Att få lära sig om samisk kultur samt dess koppling till fjällen, fiskarna och vattnen.

Bra att veta

 • SEK 5985 per vuxen, barn 2-13 år SEK 2995
  Priserna är beräknade per person vid 2 personer/stuga
 • Bokningsbart 5 juni – 15 september
 • Incheckning från 15.00 dag 1.
 • Utcheckning senast 11.00 dag 4.
 • Vi är certifierade av både Nature’s Best Sweden och Sápmi Experience men även Kiruna Laplands egna märkning Sustainable Arctic Destination.

Inkluderat