Boka ditt besök i förväg

Jobba med oss

bli en del av teamet hos Nutti Sámi Siida

Har du ett brinnande intresse av den samiska kulturen och gillar att jobba med folk? Vi på Nutti Sámi Siida söker dig som vill arbeta i en annorlunda miljö med gäster och djur i fokus!

Här på Nutti Sámi Siida jobbar vi med att sprida kunskap om samisk kultur till våra gäster, men även till de som arbetar med oss. Genom ditt dagliga arbete får du chans att lära sig allt från att kasta lasso och jobba med renarna till att laga samisk mat och elda. Dessutom bjuder vi gärna med personal på gärden, event och den dagliga renskötseln utanför turistverksamheten. Under åren har vi haft många renskötare, men även samiska ungdomar som kommit till oss för att stärka sin identitet, eller lära sig om renskötseln eller eget företagande. Vi har också haft människor som kommit till hos helt utan egen koppling till kulturen, men med ett stort intresse. Nutti Sámi Siida välkomnar alla och ser mångfald som en styrka!

Är du intresserad av att jobba med oss? Skriv ett mail till Ida@nutti.se.

Butik- och cafépersonal samt guide i museum: säsongsanställning

Som personal på Márkanbáiki kommer du att arbeta i vår hantverksbutik, laga lunch, ta hand om café samt guida i vårt museum.

Läs mer

Din uppgift är att se till att gästerna i vår butik, vårt café och museum känner sig välkomna och att verksamheten sköts på bästa sätt. Du står i butik, guidar i vårt museum, lagar luncher, eldar och skottar snö. Arbetsgruppen består av tre personer och skiftar mellan arbetsuppgifter och positioner. Vi välkomnar även mer än gärna att du kommer med kreativa förslag på hur vi kan jobba med merförsäljning, dekorera eller utveckla verksamheten på andra sätt.

Alla våra säsongsarbetare jobbar i 7/7 skift, vilket ger en 80% tjänst, med möjlighet att jobba extra under sina ledigveckor för 100%. Säsongen går mellan 31 november - 31 mars, men möjlighet för omedelbar anställning finns vid intresse.

Vi söker dig med intresse för service och den samiska kulturen. God kunskap i svenska och engelska är meriterande och vi har krav på B-körkort. Stor vikt läggs även vid att du fungerar i grupp, är glad och flexibel.

Middag och serveringspersonal: säsongsanställning

Här arbetar du kvällstid, antingen lagar du maten eller serverar den. Restaurangen är liten, max 20 gäster. Ingen utbildning krävs men ett intresse för samisk mat är meriterande.

Läs mer

Vårt nya arrangemang àrrangaddis behöver personal, både kock och guide. Tanken är att gästerna får smaka sig igenom 6 rätter av lokala råvaror och samisk mat, som tillsammans blir grunden för samtalet och en guidning om samisk kultur. Känner du att detta låter som något du vill jobba med, samt hjälpa till att utveckla, så hör av dig till oss! Du kommer att jobba i skift om 7/7, vilket ger dig en 80% tjänst. Möjlighet för fler extratimmar på din ledigvecka kommer finnas.

Ingen utbildning krävs men ett intresse för samisk mat är nödvändigt, och erfarenhet är meriterande.

Krav på B-körkort

Ráiduguide och Reanga: säsongsanställning

Ráiduguiden är vår dagliga guide på renslädesturerna. Reangan är guidens högra hand och tillsammans tar ni hand om gästerna, kör ved, skoter och rensläde.

Läs mer

Våran dagliga tur Ráidu behöver guider och renskötare. Tillsammans blir ni ett team som styr gästerna genom skogen ut till vårt gärde där ni kör rensläde på kort bana, lagar mat i lavvú och guidar kring samisk kultur. Ni kommer även att köra transfer till stan för att hämta gästerna samt se till att områdena ni jobbar på är rena och snygga.

Du kommer att jobba i skift om 7/7, vilket ger dig en 80% tjänst. Möjlighet för fler extratimmar på din ledigvecka kommer finnas. Ni växlar mellan att vara guide och renskötare vilket gör att ni får både jobba praktiskt med sysslor som t.ex. snöskottning och lassokastning och guidning av gäster.

Vi har krav på tidigare erfarenhet av renskötsel/jobba med renar, god kunskap i engelska och svenska, B-körkort samt skoterkort.

När man jobbar hos oss vill vi både att man har kul och att man lär sig något!
Nils Torbjörn Nutti, 2022

Värd på Reindeer Lodge: säsongsarbete

Jobbar du på Reindeer Lodge så kommer du att välkomna gäster, ta hand om tält och stugor samt jobba i restaurang och reception.

Läs mer

På Reindeer Lodge tar vi emot gäster från hela världen som söker efter ett boende och en upplevelse i ett. På plats jobbar två personer varje dag, en som serverar frukost och håller området snyggt samt en som checkar in gäster och håller vår lounge öppen för mat och dryck. Ni kommer även att jobba med våra renar som finns på området, t.ex. gå och mata dem på morgnarna tillsammans med gästerna. Inom era skiftlag kommer ni att växla så ni får ta hand om båda tjänsterna.
Du kommer att jobba i skift om 7/7, vilket ger dig en 80% tjänst. Möjlighet för fler extratimmar på din ledigvecka kommer finnas.

Krav på god kunskap i engelska och svenska, samt B-körkort.

Ansvarig för mat och dryck: föräldrarvikariat

Är du intresserad av den samiska kulturen och gillar att jobba med mat? Vi letar nu en ny stjärna för ett föräldravikariat som ansvarig för mat och servering.

Läs mer

Din uppgift är att se till att maten i vårt café, vår lodge och på våra turer sköts på bästa sätt. Detta betyder att du gör allt från att kreativt komma med menyförslag till att beställa och inventera. Du jobbar även i driften och stöttar dina kollegor när det kommer till mat och dryckeshantering. Beroende på dina önskemål kan du antingen jobba ett 7/7 skift, eller måndag till fredag. Tillsammans diskuterar vi ett upplägg som fungerar. Vikariatet gäller mellan 1 augusti 2022 – 1 augusti 2023, med god chans till förlängning.

Vi söker dig med erfarenhet av mat- och dryckeshantering. Meriterande är om du har inblick i den samiska maten och lokala råvaror.
Stor vikt läggs även vid att du fungerar i grupp, är glad och flexibel.

Krav på B-körkort.

Ansvarig för museum och café - heltidsanställning

Tycker du att det är spännande med kunskapsförmedling, pedagogisk verksamhet och museum? Vi söker dig som vill ansvara för drift och utveckling av Márkanbaiki, vårt utomhusmuseum i Jukkasjärvi!

Läs mer

Ute på kyrkudden i Jukkasjärvi ligger Márkanbáiki, ett utomhusmuseum med tillhörande café, butik och renar. Vi behöver nu en person som vill ta ett huvudansvar för detta, som både vill jobba i driften men även utveckla både utställningar, event och guidningar. Känner du att detta låter som något du vill jobba med, samt hjälpa till att utveckla, så hör av dig till oss! Beroende på dina önskemål kan du antingen jobba ett 7/7 skift, eller måndag – fredag. Tillsammans diskuterar vi ett upplägg som fungerar.

Ingen utbildning krävs men ett intresse för samisk kultur är nödvändigt, och erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

 

Vi får många frågor om människor som vill jobba volontärt för oss, vilket vi tycker är fantastiskt roligt. Dock är det boendebrist i vår by och vi har vi inte tillgång till något externt personalboende.