Boka ditt besök i förväg

Café Sápmi

Vårt mysiga restaurang i Jukkasjärvi

Hylla det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat!
Nils Torbjörn Nutti, 2023

Välkommen till Café Sápmi, en restaurang där vi hyllar det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat. Här hittar du traditionella recept med en modern twist, gjorda av säsongsbaserade och närproducerade råvaror. Så kom och dela vår mat, kultur och traditioner samtidigt som du upplever värmen och gästfriheten som är utmärkande för det samiska samhället!

Vår meny innehåller traditionella såväl som moderna samiska rätter tillagade med lokala råvaror, till exempel renkött, fisk och bär. Vi är också stolta över att bevara de traditionella samiska tillredningsmetoderna, såsom rökning och torkning, för att skapa smakrika och unika rätter. Så med god mat, mysig atmosfär och vår stora öppna eld kommer denna restaurang säkerligen att bidra till en minnesvärd måltid!

Välj mellan våra tre unika boenden

Lunch - 11.00-15.00

I Café Sápmi serverar vi både lunch och fika bredvid vår sprakande brasa. Maten är baserad på traditionella recept men har ofta en modern twist. Rätterna tillagas på traditionella råvaror, alltid närproducerade och efter säsong. Vi serverar spännande drinkar, fika och sist men inte minst: byns bästa kokkaffe.

Middag – 17.00-22.00

Kom och upplev Café Sápmis spännande middagsmeny. Från läckra aptitretare till underbara förrätter, vår meny erbjuder en rad alternativ som kommer att tillfredsställa alla smaker. Oavsett om du letar efter en romantisk middag för två eller en utekväll med vänner är vår restaurang det perfekta valet.

Privata evenemang

Besöker du Kiruna med en större grupp och vill ha en stund för dig själv? Boka då ett privat event hos oss! Kom och njut av en livlig måltid runt en sprakande brasa, tillgänglig till både lunch och middag. Förbokade grupper omhändertas av en eller flera guider för ett spännande, exklusivt och privat evenemang.

samisk gurpi burgare förbereds till middag i Jukkasjärvi
en våffla med hjortron
Mat på Nutti Sámi Siida

Öppettider

Middagen serveras torsdag - söndag
17.00 - 22.00, köket stänger 21.30

Vi har öppet för lunch dagligen,
11.00 - 16.00

Bra att veta

  • Veganska och vegetariska alternativ serveras
  • Ingen bordsbokning, bara drop in
  • Ifall du vill äta vår trerätters traditionella samiska måltid, behöver du boka den förbokas dagen innan.

Hitta hit

Adress Marknadsvägen 2 i Jukkasjärvi
Vägbeskrivning Intill Jukkasjärvi kyrka och 900 meter från Icehotel. 15 km från Kirunas Airport och 20 km från centrala Kiruna. Lokalbuss nr 501 (busshållplats ”Jukkasjärvi Kyrkan”)