Boka ditt besök i förväg

Hylla det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat!
Nils Torbjörn Nutti, 2023

Välkommen till Ovttas, vår SlowFood restaurang där vi hyllar det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat. Hos oss får allt ta sin tid, både råvaror, tillagning och måltiden i sig. Så slå dig ner och njut av stunden.

Vår meny innehåller traditionella såväl som moderna samiska rätter tillagade med lokala råvaror, till exempel renkött, fisk och bär. Vi är också stolta över att bevara de traditionella samiska tillredningsmetoderna, såsom rökning och torkning, för att skapa smakrika och unika rätter. Så med god mat, mysig atmosfär och vår stora öppna eld kommer denna restaurang säkerligen att bidra till en minnesvärd måltid!

Välkommen till bords!

Lunch och fika

11.00-15.30

Hos oss serveras både lunch och fika bredvid vår sprakande brasa. Maten är baserad på traditionella recept, ofta med en modern twist. Rätterna tillagas på traditionella råvaror, alltid närproducerade och efter säsong. Eftersom vi lagar mat efter säsong kan menyn variera. Vi serverar även spännande drycker, fika och sist men inte minst: byns bästa kokkaffe.

Middag och pub

17.00-21.00

Kom och upplev spännande middagar i en avslappnande miljö i vår restaurang, öppet onsdag-söndag. Från läckra aptitretare till underbara huvudrätter, vår meny erbjuder en rad alternativ som passar alla smaker. Så oavsett om du letar efter en romantisk middag för två eller en utekväll med vänner är vår restaurang det perfekta valet!
Köket stänger 20.30.

Privata evenemang

och större grupper

Besöker du Kiruna med en större grupp och vill ha en stund för dig själv? Boka då ett privat event hos oss! Njut av en livlig måltid runt en sprakande brasa, tillgänglig till både lunch och middag. Förbokade grupper omhändertas av en eller flera guider för ett exklusivt evenemang.För mer information, skicka ett mail till connect@nutti.se.

samisk gurpi burgare förbereds till middag i Jukkasjärvi
en våffla med hjortron
Mat på Nutti Sámi Siida

Bra att veta

  • Vegetariska alternativ serveras
  • Ingen bordsbokning, bara drop in

Hitta hit

Adress Marknadsvägen 2 i Jukkasjärvi
Vägbeskrivning Intill Jukkasjärvi kyrka och 900 meter från Icehotel. 15 km från Kirunas Airport och 20 km från centrala Kiruna. Lokalbuss nr 501 (busshållplats ”Jukkasjärvi Kyrkan”)