Boka ditt besök i förväg

Café Sápmi

Vår mysiga restaurang i Jukkasjärvi

Hylla det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat!
Nils Torbjörn Nutti, 2023

Välkommen till Café Sápmi, en restaurang där vi hyllar det samiska kulturarvet genom utsökt och autentisk mat. Här hittar du traditionella recept med en modern twist, gjorda av säsongsbaserade och närproducerade råvaror. Så kom och dela vår mat, kultur och traditioner samtidigt som du upplever värmen och gästfriheten som är utmärkande för det samiska samhället!

Vår meny innehåller traditionella såväl som moderna samiska rätter tillagade med lokala råvaror, till exempel renkött, fisk och bär. Vi är också stolta över att bevara de traditionella samiska tillredningsmetoderna, såsom rökning och torkning, för att skapa smakrika och unika rätter. Så med god mat, mysig atmosfär och vår stora öppna eld kommer denna restaurang säkerligen att bidra till en minnesvärd måltid! 

Välkommen till bords!

Lunch och fika

11.00-16.00

I Café Sápmi serverar vi både lunch och fika bredvid vår sprakande brasa. Maten är baserad på traditionella recept men har ofta en modern twist. Rätterna tillagas på traditionella råvaror, alltid närproducerade och efter säsong. Vi serverar även spännande drycker, fika och sist men inte minst: byns bästa kokkaffe. Menyn ändras från dag till dag, så kom förbi för att se dagens utbud!

Middag och pub

18.00-23.00

Kom och upplev Café Sápmis spännande middagar som serveras i en avslappnande miljö, öppet torsdag - söndag. Från läckra aptitretare till underbara huvudrätter, vår meny erbjuder en rad alternativ som passar alla smaker. Så oavsett om du letar efter en romantisk middag för två eller en utekväll med vänner är vår restaurang det perfekta valet!
Köket stänger 21.00.

Privata evenemang

och större grupper

Besöker du Kiruna med en större grupp och vill ha en stund för dig själv? Boka då ett privat event hos oss! Kom och njut av en livlig måltid runt en sprakande brasa, tillgänglig till både lunch och middag. Förbokade grupper omhändertas av en eller flera guider för ett exklusivt evenemang. Kombineras även enkelt med guidning och besök hos renarna. För mer information skicka ett mail till connect@nutti.se.

samisk gurpi burgare förbereds till middag i Jukkasjärvi
en våffla med hjortron
Mat på Nutti Sámi Siida

Bra att veta

  • Vegetariska alternativ serveras
  • Ingen bordsbokning, bara drop in

Hitta hit

Adress Marknadsvägen 2 i Jukkasjärvi
Vägbeskrivning Intill Jukkasjärvi kyrka och 900 meter från Icehotel. 15 km från Kirunas Airport och 20 km från centrala Kiruna. Lokalbuss nr 501 (busshållplats ”Jukkasjärvi Kyrkan”)