Stuga i Jukkasjärvi
interiörbild från en stuga i Kiruna
samisk kåsa hålls av kvinna i stickad tröja
Ren i Kiruna
Skylt på Reindeer Lodge

Stohpu - Samisk skogsstuga

Våra fem trästugor är inspirerade av renvaktarstugorna som används inom renskötseln. Stugorna är byggda i naturliga material och inredda med detaljer hämtade från naturen och den samiska kulturen. De fem små stugorna är belägna mitt i skogen, med renar och traditionella samiska tält som närmaste grannar. Följande är inkluderat i din vistelse:

  • Frukost - frukostbuffé serverad i vår lounge
  • Lakan - lakan och handdukar och extra täcken finns till förfogande
  • Ved till kamin

 

interiörbild från en stuga i Kiruna

Varje stuga är som ett stort rum på 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng (1,60 x 2,00 m), vedeldad kamin, element, kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare en vuxen och ett barn, alt. två barn. Stugan är inredd med element och design från naturen och den samiska kulturen och är ett trevligt boende mitt i skogen.
Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen.

Reindeer Lodge

Dusch/bastu, matsal/loungekåta och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några meter ifrån boendena. Frukost serveras i loungekåtan där ni från eftermiddag till sent kan slå er ner i sköna soffor och fåtöljer för att umgås, läsa en bok eller bara vara. Lättare måltider, varma drinkar, öl och vin finns att beställa i loungens kvällsbar. Ett fullt utrustat gästkök samt grillplats finns för den som vill laga egen mat. Till de sanitära utrymmena hör badrum med WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum för dam och herr samt en vedeldad, mixad bastu.

Hur kallt brukar det bli i en stuga?

Stugan är liten och har både element och kamin. Därför blir det varmt som i ett vanligt hus, och exakt hur varmt det är beror på temperaturen utomhus och hur mycket du eldar i kaminen.

 

Hur ser badrummet ut?

Ingen av stugorna förfogar över sitt egen toalett. Istället finns det WC, bastu och dusch i separata byggnader.

 

Hur hittar jag hit?

Adress Marknadsvägen 2 i Jukkasjärvi
Vägbeskrivning: Intill Jukkasjärvi kyrka och 900 meter från Icehotel. 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
Lokalbuss 501 (busshållplats ”Jukkasjärvi Kyrkan”)

Rekommenderade aktiviteter

För gruppevenemang kontakta oss på info@nutti.se

Flytta in i en komfortabel tältkåta under ett par dagar med härlig äventyrskänsla för att känna på ett levnadssätt som är förknippat med renskötseln, om än på lite tillrättalagt och bekvämt vis. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den nomadsamiska livsstilen i våra tre nybyggda goahti-kåtor.