Boka ditt besök i förväg
Stuga i Jukkasjärvi
interiörbild från en stuga i Kiruna
samisk kåsa hålls av kvinna i stickad tröja
Ren i Kiruna
Skylt på Reindeer Lodge

Stohpu - Samisk skogsstuga

Kom till Jukkasjärvi och gör en mysig stuga till ditt krypin under semestern. De fem trästugorna är inspirerade av de fjällstugor som vi använder inom renskötseln och därför är dom enkla, men hemtrevliga. Du sover i bekväma dubbelsängar med både element och vedspis som håller värmen med gott om täcken och filtar för mysfaktorn. De fem små stugorna är belägna mitt i skogen med renar och traditionella samiska tält som närmaste grannar. Följande är inkluderat i din vistelse:

  • Frukost - frukostbuffé serverad i vår lounge
  • Lakan - lakan och handdukar och extra täcken finns till förfogande
  • Ved till kamin

Under vintern inkluderar vi middag i din vistelse. På sommaren finns det möjlighet att besöka vår restaurang inne i Jukkasjärvi by eller laga egen mat i det gemensamma köket.

interiörbild från en stuga i Kiruna

Varje stuga är ett stort rum på 20 m² samt en mindre hall. Den är inredd med jordnära färger samt konst och design den samiska kulturen. Du sover gott i den sköna dubbelsängen (1,60 x 2,00 m) med plats för två. Fyra utav fem stugor förfogar också över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare en vuxen och ett barn, alternativt två barn. I stugan finns även en vedeldad kamin och elementet, samt kylskåp, stolar och bord för din bekvämlighet.

Reindeer Lodge

Dusch/bastu, matsal/loungekåta och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några meter ifrån boendena. Frukosten serveras i loungekåtan där ni även kan slå er ner i sköna soffor och fåtöljer för att umgås, läsa en bok eller bara vara. Lättare måltider, varma drinkar, öl och vin beställer du i loungens kvällsöppna bar. För dig som vill laga egen mat finns även ett fullt utrustat gästkök samt grillplats. Till de sanitära utrymmena hör badrum med WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum  samt en vedeldad, mixad bastu.

Hur kallt brukar det bli i en stuga?

Stugan är liten och har både element och kamin. Därför blir det varmt som i ett vanligt hus, och exakt hur varmt det är beror på temperaturen utomhus och hur mycket du eldar i kaminen.

 

Hur ser badrummet ut?

Ingen av stugorna förfogar över sitt egen toalett. Istället finns det WC, bastu och dusch i separata byggnader.

 

Hur hittar jag hit?

Adress: Paksuniemivägen 188, Jukkasjärvi.
Det finns ingen busshållplats nära lodgen och vi rekommenderar därför bil för mobilitet och flexibilitet. En bokningsbar transfer finns också tillgänglig för in- och utcheckning under vintersäsong.

Rekommenderade aktiviteter