Boka ditt besök i förväg
en lavvu under norrskenet
samisk kåsa hålls av kvinna i stickad tröja

Lávvu - Traditionell tältkåta

Färdas tillbaka till gamla tider och spendera en natt i traditionell lavvú, ett äventyr för den erfarna! Du sover i tältet på björkris och renskinn, djupt nerkrupen i en varm sovsäck. En vedspis kommer att hålla dig varm, men ni måste turas om att sova för att den ska brinna hela natten. Genom tältduken hörs naturens ljud som bidrar till en oförglömlig natt. Följande är inkluderat i din vistelse:

  • Frukost - frukostbuffé serverad i vår lounge
  • Sovsäck - termosovsäck, handdukar och extra täcken finns till förfogande
  • Ved till kamin

Under vintern inkluderar vi middag och vinterkläder i din vistelse. På sommaren finns det möjlighet för dig att besöka vår restaurang inne i Jukkasjärvi by eller laga egen mat i det gemensamma köket.

Varje tält är ett stort koniskt kanvastält på ca 20 m² med två bäddar av björkris, renhudar och varma sovsäckar. Innertältet rákkas skyddar mot kondens och kaminen, som ni eldar själva, håller värmen under natten. Det finns ingen el i tältet men ni har tillgång till en uppvärmd timmerkåta för nödsituationer och för att ladda t.ex. telefoner. Det finns ej heller toalett i tältet, men i stället använder ni dusch och WC som finns på området. Tillgång till värdeskåp finns separat. Vi rekommenderar endast en natt i lávvu, men komplettera gärna din vistelse med fler nätter i en av våra skogsstugor.

 

Reindeer Lodge

Dusch/bastu, matsal/loungekåta och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några meter ifrån boendena. Vi serverar frukosten i vår loungekåta, där ni även kan slå er ner i sköna soffor för att umgås, läsa en bok eller bara vara. Lättare måltider, varma drinkar, öl och vin beställer du i loungens kvällsöppna bar. För dig som vill laga egen mat finns även ett fullt utrustat gästkök samt grillplats. Till de sanitära utrymmena hör badrum med WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum  samt en vedeldad, mixad bastu.

Hur kallt brukar det bli i en lávvu?

Lávvun har väggar av canvastyg och det är lika kallt inne som ute om du inte eldar. Du ansvarar själv för att kaminen brinner hela natten och att du klär dig rätt för natten. Av oss får du varma sovsäckar, gott om ved och ytterkläder för vinterväder. Blir det för kallt finns det möjlighet att gå in i vår nödstuga, men vi rekommenderar denna vistelse endast för de som vill ha en äventyrlig natt.

Hur ser badrummet ut?

Inget av tälten förfogar över sitt egen toalett. Istället finns det torrdass, WC, bastu samt dusch i separata byggnader.

 

Hur hittar jag hit?

Adress: Paksuniemivägen 188, Jukkasjärvi.
Det finns ingen busshållplats nära lodgen och vi rekommenderar därför bil för mobilitet och flexibilitet. En bokningsbar transfer finns också tillgänglig för in- och utcheckning under vintersäsong.

Rekommenderade aktiviteter