Boka ditt besök i förväg
Glamping i Kiruna
samisk kåsa hålls av kvinna i stickad tröja
Ren i Kiruna

Goahti - Modern tältkåta

Njut av en spektakulär natt i en av våra goahti-tält under din vistelse i Jukkasjärvi! Våra goahti är en bekvämare variant av de traditionella kåtorna. Goahtins tältduk ger dig en sällsynt närhet till naturen runt i kring, medan de isolerade väggarna och mjuka sängarna ser till att du får en god natts sömn. Våra goahti är byggda i naturliga material och inredda med jordnära nyanser i brunt, grönt och mjukt blått. Alla rum är belägna bland träden vid torneälvens strand bara några meter från våra gärden, vilket gör renarna till dina närmaste grannar. Följande är inkluderat i din vistelse:

  • Frukost - frukostbuffé serverad i vår lounge
  • Lakan - lakan och handdukar och extra täcken finns till förfogande
  • Ved till kamin

Under vintern inkluderas middag i din vistelse. På sommaren finns det istället möjlighet för dig att besöka restaurang inne i Jukkasjärvi by eller laga din egen mat i det gemensamma köket.

Varje goahti-tält är ett stort rum á 20 m² och inredd med en bädd, en sittgrupp med två fåtöljer samt ett mindre soffbord. Tälten värms upp av två olika sorters kaminer och du får själv göra upp en brasa i den vedeldade varianten. Golvet och de meterhöga isolerade väggarna är gjorda av trä, och tältduken är av kanvastyg. En förbränningstoalett finns avskilt inne i tältet och är av en enkel eco-typ som bränner istället för att spola. Du är även välkommen att använda de vanliga gemensamma WC som finns på området. Vi har också en eluppvärmd timmerstuga för nödsituationer och för laddning av elektronisk utrustning.

Vid incheckning får du en grundlig genomgång för din säkerhet och bekvämlighet.

Reindeer Lodge

Dusch/bastu, matsal/loungekåta och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några meter ifrån boendena. Frukost serveras i loungekåtan där ni även kan slå er ner i sköna soffor och fåtöljer för att umgås, läsa en bok eller bara vara. Loungen är öppen från eftermiddag till sent och lättare måltider, varma drinkar, öl och vin finns att beställa i loungens kvällsbar. Ifall du hellre vill laga egen mat finns det ett fullt utrustat gästkök samt grillplats . Till de sanitära utrymmena hör badrum med WC, åtskilda dusch- och omklädningsrum för dam och herr samt en vedeldad, mixad bastu.

Hur kallt brukar det bli i en goahti?

En goahti blir inte lika varmt som en vanlig stuga men de isolerade väggarna, golvet samt de två kaminerna ser till att hålla värmen på en behaglig nivå. Exakt hur varmt det är beroende på temperaturen utomhus så därför rekommenderar vi dig att ta med dig en ordentlig pyjamas eller sover i underställ på vintern.

 

Hur ser badrummet ut?

Toaletten som finns i goahtin är liten och enkel. Det är en miljövänlig variant som bränner istället för spolar och därför är det viktigt att du noga följer instruktionerna för att undvika missöden. Du tvättar händerna i ett enkelt handfat med vatten som lodge-värden hjälper dig att bära in. Dusch och bastu finns i separata byggnader.

 

Hur hittar jag hit?

Paksuniemivägen 188, Jukkasjärvi

Det finns ingen busshållplats nära lodgen och vi rekommenderar därför att du hyr en bil för mobilitet och flexibilitet. Vintertid finns en bokningsbar transfer tillgänglig för din in- och utcheckning.

Rekommenderade aktiviteter

För gruppevenemang kontakta oss på info@nutti.se

Flytta in i en komfortabel tältkåta under ett par dagar med härlig äventyrskänsla för att känna på ett levnadssätt som är förknippat med renskötseln, om än på lite tillrättalagt och bekvämt vis. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den nomadsamiska livsstilen i våra tre nybyggda goahti-kåtor.