Upplev Vinter Lappland – 4 dagar

 

 

 

”Det bästa sättet att se Lappland är bakom en ren!”

–  Kate Johnson i The Times, 2012
Ett perfekt paket för de som vill uppleva Sápmi genom aktiva äventyr och samtidigt få en inblick i den arktiska vardagen. Den här turen låter dig uppleva den svenska naturen på ett miljövänligt sätt med alla aktiviteter, måltider och boende inkluderat. Du bor på Reindeer Lodge där du kan njuta av fantastisk mat från lokala råvaror och se både norrsken och renar direkt utanför din stuga.
Dag 1 – Ankomst
Vid ankomst till Kiruna hämtas du upp och körs direkt till Reindeer Lodge, precis utanför Jukasjärvi by. När ni är där visar vi er till er egen stuga där ni kan sitta ner och njuta av renarnas sällskap som betar precis utanför ert fönster. Detta följs av en god middag och ett besök till vedeldade bastun. (M)
Dag 2 – Vuoján-Renslädesexkursion, Icehotel & Sámi Siida-Márkanbáiki
Efter frukost följer ni med våra guider för en exklusiv renslädestur. Ni får en genomgång av hur ni handhar och kör var sin ren med släde. Ni står upp bakom er egen släde och kör er egen ren genom snötäckt skog och över frusna sjöar. Efter ungefär en och en halv timmes körande återvänder ni till vår lávvu för att äta lunch invid elden och tillsammans med er guide prata om den samiska kulturen. Detta följs av ett besök på Icehotel, Jukkasjärvi by och Sámi Siida-Márkanbáiki under eftermiddagen. Middag och bastu bjuds när ni återvänder till campen. (F, L & M)
Dag 3 – Hundspannsexkursion
Efter frukost körs ni till den närbelägna kenneln där ni parvis kör era egna hundspann. Detta ger er fantastiska fotomöjligheter längs det imponerande Torneälvdal. Ni turas om med att köra och sitta i släden. Lunch intas under turen. Under eftermiddagen finns det tid för att ge er ut på egna turer med snöskor och långfärdsskidor. Bastu och middag serveras under kvällen. (F, L & M) *Turer kan byta dagar.
Dag 4 – Avresa
Efter frukost utcheckning och transfer från Reindeer Lodge till Kiruna. (F)

Pris

 

7 januari – 6 april 2019
PRIS:
Vuxen: 9 950 kr
Barn (8-12 år): 5 980 kr
10 – 28 februari 2019
PRIS:
Vuxen: 10 800 kr
Barn (8-12 år): 6 550 kr
Minimiåldern för paketet är 8 år och minimimålder för att köra egen släde är 16. Barn under 16 år sitter i en vuxnes rensläde.

Ingår

  • 3 nätter på Reindeer Lodge
  • Köra egen rensläde, köra eget hundspann parvis, besök på Icehotel och Sámi Siida-Márkanbáiki
  • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 4
  • Bastu
  • Sovsäck, lakan och badhandduk
  • Vinterkläder (termooverall, skor, vantar och mössa)
  • In- och utcheckningstransfer från/till Kiruna

Höjdpunkter

 

Hantera och köra sin egen ren på en unik dagsexkursion
Besöka Icehotel och Sámi Siida – Márkanbáiki
Köra hundspann parvis
Njuta av fantastisk mat och mysiga stugor
Leka i snön
Goda chanser att se norrskenet

Tillägg

 

Enkelrum: 960/1 100 kr extra per natt
Ensamförare på hundsläde: 450 kr
Norrskensturer Lip Lip – Aurora Borealis och Guovssahas