Upplev Aurora Vinter Lappland – 4 dagar

 

 

 

”Det bästa sättet att se Lappland är bakom en ren!”

–  Kate Johnson i The Times, 2012
Detta exklusiva paket är en miljövänlig 4-dagars aktiv upplevelse av Kiruna Lappland och dess fantastiska omgivning med både utsökt mat från lokala råvaror och goda chanser att skåda norrsken. Renar finner du direkt utanför din stuga på Reindeer Lodge.
Dag 1 – Ankomst
På eftermiddagen transfer från Kiruna för incheckning i er stuga på Reindeer Lodge utanför Jukkasjärvi. Välkomnat av renarna och lodgevärden serveras en välsmakande middag som åtföljs av en genomgång av aktivitetsprogrammet och de bästa sätten att jaga norrskenet. Ett bastubad stundar innan det är dags att krypa ner i sängen i er Reindeer Lodge stuga för en god natts sömn. (M)
Dag 2 – Renslädesexkursion, Icehotel- & Sámi Siida-Márkanbáikibesök
Efter frukost är det dags för en exklusiv renslädestur. Ni handhar och kör var sin körren genom skog och längs en frusen sjö. Efter ca 1,5 timmes körande intas en traditionell renskötarlunch i tältkåtan. Detta följs av ett besök på Icehotel, en promenad genom Jukkasjärvi by och ett besök till Sámi Siida-Márkanbáiki. Åter på Reindeer Lodge bjuds det  på en härlig middag och renande bastubad. Boende i egen stuga. (F, L & M)
Dag 3 – Hundspannsexkursion i Torneälvdal
Efter frukost körs ni till den närbelägna kenneln. Ni kommer köra hundspann parvis, där förare och passagerare turas om med att köra och sitta i släden. Det blir en lunchrast och fantastiska fotomöjligheter längs vägen genom Torneälvdal. Under eftermiddagen finns det tid för en tur med snöskor och långfärdsskidor. En utsökt middag och ett värmande bastubad rundar av denna dag. Boende i egen stuga. (F, L & M)
Dag 4 – Avresa
Efter frukost är det dags att packa ihop era tillhörigheter och säga farväl till renarna. Senaste utcheckning är 11.00 och vi ombesörjer transfer från Reindeer Lodge till Kiruna. (F)

Pris & datum

Pris: Vuxen: 12 560 kr. Barn (6-12 år): 7 760 kr.
Priser baserade på boende i stuga med 2 eller 3, maximum 4 personer/stuga.
Datum: Tillgängligt mellan 13 januari och 2 april 2020, endast mot förfrågan. 
Tillägg:
Stuga, enkelrum: 1 000 kr per natt.
Hundspannstur, ensam förare (från 16 år): 400 kr.

Ingår

  • Boende: 3 nätter i egen stuga på Reindeer Lodge
  • Aktiviteter: Köra egen rensläde, köra eget hundspann parvis, besök på Icehotel och Sámi Siida-Márkanbáiki
  • Kost: Helpension från middag dag 1 till frukost dag 4
  • Utrustning: Lån av termooverall, stövlar, vantar, mössa samt sovsäck, lakan och badhandduk
  • Bastu, fri tillgång till snöskor och långfärdsskidor
  • Goda chanser att skåda norrsken
  • In- och utcheckningstransfer från/till Kiruna