Ritni/Frost – Snöäventyr i Sápmi – 4 Dagar

 

“Miljöerna och upplevelserna kan lätt påminna om Frostfilmerna, och det är inte så konstigt med tanke på närhet till renar, snö och is, kåtor och norrsken mm.”

–  Nils Torbjörn Nutti, ägare av Nutti Sámi Siida, 2020
Upptäck snötäckta Sápmi på egen hand och låt dig förtrollas av ljuset både dag och natt. Vår småskaliga stuganläggning på Reindeer Lodge är basen för din vistelse, inbäddad i skogen och med renarna som närmaste granne. Här hittar du balans mellan aktivitet och avkoppling för dig, din partner, familj och vänner.

4-dagarspaketbokning

Startdatum
Dag 1 – Ankomst

Välj mellan att hyra egen bil (boka själv) eller bli upphämtad av vår transferservice (mot tillägg). Incheckning i egen stuga som ligger utanför Jukkasjärvi by, mitt i skogen vid Torneälvens strand. I stugan finns egen vedeldad kamin och på lodgen finns tillgång till skidor, snöskor och pulkor för att gå på upptäcktsfärder i naturen på egen hand. Boende i egen stuga.

Dag 2/3 – Dagsbesök på Icehotel och Márkanbáiki

 Efter frukost har du dagen fri att göra ett dagsbesök på världsberömda Icehotel och på Friluftsmuseet Márkanbáiki i byn Jukkasjärvi. Dit tar du dig t.ex. genom att följa markerad skoterled på frusna Torne älv eller på 5 minuter med bil längs vägen. Passa gärna på att titta in i Jukkasjärvi kyrka för att beskåda den mäktiga altartavlan mm. Boende i egen stuga. (2xF)

 

Dag 4 – Avresa
Efter frukost är det dags att packa ihop och städa stugan (avresestäd mot tillägg). Vår transferservice tar dig till Kiruna (mot tillägg). Glöm inte att säga farväl till renarna! (F)

Pris

 

Period

13 december 2021 – 13 april 2022.

Ingår

  • 3 nätter i privat stuga på Reindeer Lodge.
  • 1x dagsbesök på Icehotel och 1x dagsbesök på Márkanbáiki på egen hand valfri dag under vistelsen.
  • Fri tillgång till snöskor, längdskidor och pulkor.
  • Frukost dag 2, 3 och 4. 
  • Badhandduk och sänglinne. Ved till kamin.

4-dagarspaketbokning

Startdatum