Jobba hos oss

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras.

Vill du jobba på ett samiskt turismföretag där traditionell kunskap, renskötsel och värdskap går hand i hand? Sitta runt en öppen eldstad och njuta av färskt kokkaffe, möta gäster från världens alla hörn så har vi platsen att erbjuda dig det. Bli del av ett team där sammanhållning, skratt och nya utmaningar är delar av den varierande och lärorika vardagen. Sök jobb hos oss!

NUTTI SÁMI SIIDA är ett samiskt ekoturismföretag i Jukkasjärvi. Vi arrangerar natur- och kulturupplevelser med utgångspunkt i den samiska kulturen för både privatpersoner och grupper. Vi är specialiserade på renslädesturer och samiska kultur- och matarrangemang. REINDEER LODGE är vår boendeanläggning och SÁMI SIIDA-MÁRKANBÁIKI är vårt friluftsmuseum med caféverksamhet och lunchservering i CAFÉ SÁPMI och en slöjdbutik på Kyrkudden bredvid Jukkasjärvi kyrka. Våra gäster omfattar främst internationella gäster, men också inhemska och lokalbor.

1 Renskötarguide

Vi söker dig som är utåtriktad, flexibel och van att arbeta med människor och djur. Du har lätt att bjuda på dig själv och att kunna uttrycka sig väl i svenska och engelska är ett krav. Samiska och ytterligare ett språk är meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om den samiska kulturen, historian, renskötsel och det samiska samhället. Tidigare guideuppdrag är meriterande.

Dina arbetsuppgifter:
Arbetet som turistguide består av guidning, storytelling, hantering och renkörning på bana, matlagning vid öppen eld i kåta, och övriga arrangemang samt träning av renar. Du guidar både grupper och privatpersoner ensam eller tillsammans med andra guider. Eftersom vi är en relativ liten arbetsplats får du även vara beredd på att rycka in där det behövs.

Kompetenser: Guidning, museum
Samisk kultur
Vildmarks-/äventyrsresor, ledarerfarenhet

Anställningsvillkor:
Språk krav: Svenska och Engelska. Fler språk är meriterande. Krav: Snöskoter körkort + bilkörkort B.

Kontaktpersoner:
Företagsledare Nils Torbjörn Nutti, Mobilnummer: 0706882720, Telefonnummer: 098021329.

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: nils@nutti.se.
Ange referens RENSKÖTARGUIDE i ämnesraden.

Sök jobbet senast 30 oktober 2017.

För arbetet behöver du B-körkort och förarbevis till skoter. Tjänsten är heltid, schemalagd, på dagtid, kvällar och helger. Säsongsanställning: 1 heltidstjänst under vintersäsongen 2017/18, med omgående tillsättning.