Reindeer Lodge – Vinter

Vårt idylliska stugboende utanför Jukkasjärvi

Reindeer Lodge är helt rätt om man söker en äkta (och rolig!) arktisk upplevelse
Zackary, 2017

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, och mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i snön. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna och se hur norrskenet dansar över stugans tak. Kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende utanför Jukkasjärvi by. Välj mellan en spännande goahti och en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din vintersemester.

Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand ligger Reindeer Lodge, ett hemtrevlig och hållbart boende certifierat av Naturens Bästa, bara 5 km utanför Jukkasjärvi. Vi erbjuder boende i stugor, traditionella lávvu och den bekvämare sortens tält vi kallar goahti, allt i samisk anda. Vi har även våra renar på plats här över vintern, några handjur att åka släde efter samt några hondjur och kalvar som vi stödmatar över vintern. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för dig som letar efter boende lite utanför staden, men ändå lättillgängligt för naturnära upplevelser.

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, och mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i snön. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna och se hur norrskenet dansar över stugans tak. Kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende utanför Jukkasjärvi by. Välj mellan en spännande goahti eller en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din vintersemester.

Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand ligger Reindeer Lodge, ett hemtrevlig och hållbart boende certifierat av Naturens Bästa, bara 5 km utanför Jukkasjärvi. Vi erbjuder boende i stugor, traditionella lávvu och den bekvämare sortens tält vi kallar goahti, allt i samisk anda. Vi har även våra renar på plats här över vintern, några handjur att åka släde efter samt några hondjur och kalvar som vi stödmatar över vintern. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för dig som letar efter boende lite utanför staden, men ändå lättillgängligt för naturnära upplevelser.

För att boka boende, klicka ovan. Du kommer att kunna välja antal personer, form av boende och dina datum.

Lávvu – Traditionell tältkåta

Gå tillbaka till rötterna och sov en natt i en traditionell lavvú, ett äventyr för den erfarna! Du sover i tältet på björkris och renskinn, djupt nerkrupen i en varm sovsäck. En vedspis spis kommer att hålla dig varm, men du måste turas om att sova för att den ska brinna hela natten. Genom tältduken hörs naturens ljud som bidrar till en oförglömlig natt.

Läs mer

Varje tält är ett stort rum, ca 20 m² med plats för två personer. Det finns igen el i tälten men ni har tillgång till en uppvärmd timmerkåta för nödsituationer och för att laddning av telefoner etc. Även en lounge finns på området ifall ni vill ha en drink eller lättare mat. Tillgång till klädskåp, el, kylskåp och varma utrymmen finns separat. Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen. Vinterklädset ingår.

Stohpu - Samisk skogsstuga

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand finns fem små hus, inspirerade av renvaktarstugorna vi bor i till fjälls. Men i det enkla bor det vackra, du kommer nära livet i stugorna möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Läs mer

Varje stuga är ett stort rum på 20 m². Alla är utrustade med en dubbelsäng och fyra av fem stugor har också en bäddsoffa (storlek 1,60 x 1,80 m), så upp till 1 vuxen med barn eller 2 barn får plats där. Stugorna är har både vedeldade spisar och elvärmare, kylskåp, bord och stolar. En timmerbyggnad fungerar som en gemensam självhushållsanläggning med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. Duschar och toaletter finns i separata gemensamma faciliteter.

Goahti-tält

Njut av den arktiska livsstilen och få en både genuin och äventyrlig vistelse i ett av våra goahti-tält på Reindeer Lodge. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Du hittar lugnet i våra nybyggda tält, möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Läs mer

Varje goahti-tält är ett stort rum á 20 m². De är möblerade med trägolv, bekväma dubbelsängar och kamin, samt sängkläder, varma sovsäckar och dekorationer inspirerade av den samiska kulturen. I gemensamma timmerbyggnader hittar du dusch, omklädningsrum och bastu. Förbränningstoalett finns avskilt inne i tältet.  På plats har vi en eluppvärmd timmerstuga för nödsituationer och för laddning av elektronisk utrustning.

Pris

Våra priser beräknas per stuga resp kåta, och varierar beroende på säsong, se bokningsmodul

En stuga tar två vuxna i dubbelsäng, men har även en bäddsoffa (1,60 x 1.80 m) som kan ta en vuxen och ett barn, alt 2 barn (3-12 år)

En goahti tar två vuxna i dubbelsäng, men har även en bäddsoffa (1,20 x 1,80 m) som kan ta 2 barn (3-12 år), dock inga vuxna.

En lávvu har sängplats för två personer, från 13 år och uppåt.

Bra att veta

  • Självincheckning från 15.00.
  • Utcheckning senast kl. 11.00.
    Bokningsbart tillägg: sen utcheckning senast 12.20, 300 kr/boende.
  • Boende inkluderar frukost och har faciliteter dr du kan laga dina egna måltider. Närmaste mataffär, café och restaurang ligger 3 km bort.
  • Inkluderat: Frukostbuffé, tillgång till gemensamt kök för självhushåll, duschar och toalett. Sängkläder och badhandduk.
  • Boendet är inte småbarnsanpassat.
  • Hyresgästen är ansvarig för att de gemensamma faciliteterna hålls rena under vistelsen och lämnas i gott skick vid utcheckning. Städutrustning och -instruktioner finns på plats.
  • Reindeer Lodge är en rökfri anläggning, rökning sker vid anvisad plats utomhus. Vid överträdelse av rökförbud har anläggningen rätt att debitera kunden saneringskostnader.

Hitta hit

Bil rekommenderas för att ta sig hit, för mobilitetens och flexibilitetens skull. Bussförbindelsen med linje 501 är begränsad och hållplats nära lodgen saknas. Paksuniemivägen som förbinder Jukkasjärvi by med Reindeer Lodge har ingen gångbana.
Linje 501:ans busshållplats ’Jukkasjärvi Kyrkan’ utanför Márkanbáiki Museum fungerar även som upphämtningsplats för vår 16.00 check-in-transfer med minibuss (endast mot förbokning). En kommunal skoterled, som kan användas av bl.a. skidåkare och gående, förbinder Reindeer Lodge med Jukkasjärvi by vintertid via Torne älv, gångavståndet (skoterled) mellan Reindeer Lodge och Jukkasjärvi kyrka är ca 1,3 km. Att färdas över isen sker på egen risk. En liten taxipool finns stationerad i staden Kiruna, 20 km bort.

Bokningsbar transfer

Transfer med minibuss (förbokas; begränsat antal platser):

Check-in transfer: 15.00 och 18.00 från Kiruna Lappland Turistcenter och Kiruna Nya Centrum, 300 kr/p.

Check-in transfer: 15.30 från Márkanbáiki Museum/Jukkasjärvi kyrka; 100 kr/person.

Check-out transfer: 11.00 & 12.20 till Márkanbáiki Museum/Jukkasjärvi kyrka Icehotel 100 kr/p;  till Kiruna Airport/Kiruna Nya Centrum, Kiruna Lappland Turistcenter/Kiruna järnvägsstation, 300 kr/p.