Reindeer Lodge – Vinter

Vårt idylliska stugboende utanför Jukkasjärvi

Reindeer Lodge är helt rätt om man söker en äkta (och rolig!) arktisk upplevelse
Zackary, 2017

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, och mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i snön. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna och se hur norrskenet dansar över stugans tak. Kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende med renar som närmsta granne. Så välj mellan en spännande goahti och en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din vintersemester.

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, och mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i snön. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna och se hur norrskenet dansar över stugans tak. Kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende utanför Jukkasjärvi by. Välj mellan en spännande goahti eller en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din vintersemester.

Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand ligger Reindeer Lodge, ett hemtrevlig och hållbart boende certifierat av Naturens Bästa, bara 5 km utanför Jukkasjärvi. Vi erbjuder boende i stugor, traditionella lávvu och den bekvämare sortens tält vi kallar goahti, allt i samisk anda. Vi har även våra renar på plats här över vintern, några handjur att åka släde efter samt några hondjur och kalvar som vi stödmatar över vintern. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för dig som letar efter boende lite utanför staden, men ändå lättillgängligt för naturnära upplevelser.

För att boka boende, klicka ovan. Du kommer att kunna välja antal personer, form av boende och dina datum.

Lávvu – Traditionell tältkåta

Gå tillbaka till rötterna och sov en natt i en traditionell lavvú, ett äventyr för den erfarna! Du sover i tältet på björkris och renskinn, djupt nerkrupen i en varm sovsäck. En vedspis spis kommer att hålla dig varm, men du måste turas om att sova för att den ska brinna hela natten. Genom tältduken hörs naturens ljud som bidrar till en oförglömlig natt.

Inkluderad: frukost, middag och transfer

Läs mer

Varje tält är ett stort rum, ca 20 m² med plats för två personer. Det finns igen el i tälten men ni har tillgång till en uppvärmd timmerkåta för nödsituationer och för att laddning av telefoner etc. Även en lounge finns på området ifall ni vill ha en drink eller lättare mat. Tillgång till klädskåp, el, kylskåp och varma utrymmen finns separat. Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen. Vinterklädset ingår.

Stohpu - Samisk skogsstuga

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand finns fem små hus, inspirerade av renvaktarstugorna vi bor i till fjälls. Men i det enkla bor det vackra, du kommer nära livet i stugorna möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Inkluderat: frukost, middag och transfer

Läs mer

Varje stuga är ett stort rum på 20 m². Alla är utrustade med en dubbelsäng och fyra av fem stugor har också en bäddsoffa (storlek 1,60 x 1,80 m), så upp till 1 vuxen med ett barn, alt. 2 barn får plats där. Stugorna är har både vedeldade spisar och elvärmare, kylskåp, bord och stolar. En timmerbyggnad fungerar som en gemensam självhushållsanläggning med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. Duschar och toaletter finns i separata gemensamma faciliteter.

Goahti - Modern tältkåta

Njut av den arktiska livsstilen och få en både genuin och äventyrlig vistelse i ett av våra goahti-tält på Reindeer Lodge. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Du hittar lugn i våra nybyggda tält, möblerade med mysig dubbelsäng, eko-toalett, soffa och en kamin som håller dig varm hela natten.

Inkluderad: frukost, middag, transfer

Läs mer

Varje goahti-tält är ett stort rum á 20 m². De är möblerade med trägolv, bekväma dubbelsängar och kamin, samt sängkläder, varma sovsäckar och dekorationer inspirerade av den samiska kulturen. I gemensamma timmerbyggnader hittar du dusch, omklädningsrum och bastu. Förbränningstoalett finns avskilt inne i tältet.  På plats har vi en eluppvärmd timmerstuga för nödsituationer och för laddning av elektronisk utrustning.

turist matar renar
Stuga i Kiruna
Glamping i Kiruna

Pris

Våra priser beräknas per stuga resp kåta, och varierar beroende på säsong, se bokningsmodul.

Stuga pris från: 2100 SEK
Goahti pris från: 2550 SEK
Lavvu pris från: 3200 SEK

Bra att veta

  • Självincheckning från 15.00.
  • Utcheckning senast kl. 11.00.
  • Inkluderat: Frukostbuffé, tillgång till gemensamt kök för självhushåll, duschar och toalett. Sängkläder och badhandduk.

Hitta hit

Adress; Paksuniemivägen 188, Jukkasjärvi
Det finns inte någon närliggande busshållplats, Bil rekommenderas för att ta sig hit, för mobilitetens och flexibilitetens skull. Bokningsbar transfer finns vid in- och utcheckning.

Bokningsbar transfer
Möjlighet att förboka vanlig in-/uttransfer med minibuss, 100-450 kr per person, beroende på rutt och tid.

Incheckningstransfer: 15.00 & 17.00 från Kiruna Turistcenter och Camp Ripan, 15.10 och 17.10 från Stadshustorget Kiruna/ New City Centre

Incheckningstransfer: 15.30 från Icehotel och Márkanbáiki Museum
Utcheckningstransfer
: 11.00 från Reindeer Lodge till Márkanbáiki Museum, Icehotel, Kiruna flygplats, turistcenter och järnvägsstation