Reindeer Lodge

Vårt idylliska stugboende utanför Jukkasjärvi

Reindeer Lodge är helt rätt om man söker en äkta (och rolig!) arktisk upplevelse
Zackary, 2017

Börja dagen med att säga god morgon till en ren, och mys sedan med en varm kopp choklad efter en lång dag i skogen. Somna till knastret från en sprakande brasa, vakna och se hur norrskenet dansar eller midnattsolen lyser över stugans tak. Kom till oss på Reindeer Lodge och bo i vårt idylliska boende alldeles invid våra rengärden. Välj mellan en spännande goahti och en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din semester.

Under vår, sommar och höst är majoriteten av våra renar till fjälls. Därför bjuder vi på en gratis biljett till vårt utomhusmuseum där du kan möta och mata de tama handjur som stannar hos oss året runt. Under vintern bor ni med renarna som närmaste granne, då de går de stora gärden som omringar lodgen.

Välj mellan våra tre unika boenden

Lávvu – Traditionell tältkåta

Gå tillbaka till rötterna och sov en natt i en traditionell lavvú, ett äventyr för den erfarna! Du sover i tältet på björkris och renskinn, djupt nerkrupen i en varm sovsäck. En vedspis spis kommer att hålla dig varm, men du måste turas om att sova för att den ska brinna hela natten. Genom tältduken hörs naturens ljud som bidrar till en oförglömlig natt.

Måltider inkluderad: frukost och middag

Stohpu - Samisk skogsstuga

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand finns fem små hus, inspirerade av renvaktarstugorna vi bor i till fjälls. Men i det enkla bor det vackra, du kommer nära livet i stugorna möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Måltider inkluderat: frukost och middag

Goahti - Modern tältkåta

Njut av den arktiska livsstilen och få en både genuin och äventyrlig vistelse i ett av våra goahti-tält på Reindeer Lodge. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Du hittar lugn i våra nybyggda tält, möblerade med mysig dubbelsäng, eko-toalett, soffa och en kamin som håller dig varm hela natten.

Måltider inkluderad: frukost och middag

A birds view on reindeer lodge during summer
Stuga i Kiruna
Glamping i Kiruna

Pris

Våra priser beräknas per stuga resp kåta, och varierar beroende på säsong, se bokningsmodul.

Stuga pris från: 2100 SEK
Goahti pris från: 2550 SEK
Lavvu pris från: 3200 SEK

Bra att veta

  • Självincheckning från 15.00.
  • Utcheckning senast kl. 11.00.
  • Inkluderat: Frukostbuffé, tillgång till gemensamt kök för självhushåll, duschar och toalett. Sängkläder och badhandduk.

Hitta hit

Adress; Paksuniemivägen 188, Jukkasjärvi
Det finns inte någon närliggande busshållplats, Bil rekommenderas för att ta sig hit, för mobilitetens och flexibilitetens skull. Bokningsbar transfer finns vid in- och utcheckning.

Bokningsbar transfer
Möjlighet att förboka vanlig in-/uttransfer med minibuss, 100-450 kr per person, beroende på rutt och tid.

Incheckningstransfer: 15.00 & 17.00 från Kiruna Turistcenter och Camp Ripan, 15.10 och 17.10 från Stadshustorget Kiruna/ New City Centre

Incheckningstransfer: 15.30 från Icehotel och Márkanbáiki Museum
Utcheckningstransfer
: 11.00 från Reindeer Lodge till Márkanbáiki Museum, Icehotel, Kiruna flygplats, turistcenter och järnvägsstation