Reindeer Lodge – vår, sommar och höst

Idylliskt boende utanför Jukkasjärvi

Reindeer Lodge är helt rätt om man söker en äkta (och rolig!) arktisk upplevelse
Zackary, 2017

Bo hos oss i vårt idylliska boende utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Välj mellan en spännande tältkåta eller en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett vilken boendetyp du väljer, så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din semester.

Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand ligger Reindeer Lodge, ett hemtrevligt och hållbart boende, bara 3 km utanför Jukkasjärvi. Vi erbjuder boende i stugor och den bekvämare sortens tältkåta vi kallar goahti; allt i samisk anda. Under vår, sommar och höst har vi inga renar som betar i hagarna vid lodgen, men istället ingår en gratis biljett till vårt utomhusmuseum där du kan möta och mata några av våra handjur. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för dig som letar efter ett boende lite utanför staden, men ändå lättillgängligt för naturnära upplevelser.

Bo hos oss i vårt idylliska boende utanför Jukkasjärvi by och kom närmare naturen. Välj mellan en spännande goahti eller en mysig stuga, eller kanske en natt i varje? Oavsett så erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din sommarsemester.

Inbäddad i skogen och vid Torneälvens strand ligger Reindeer Lodge, ett hemtrevlig och hållbart boende certifierat av Naturens Bästa, bara 5 km utanför jukkasjärvi. Vi erbjuder boende i stugor och den bekvämare sortens tält vi kallar goahti, allt i samisk anda. Över sommaren har vi inga renar som betar i hagarna, men istället ingår en gratis biljett till vårt utomhusmuseum där du kan möta och mata några av våra handjur. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för dig som letar efter boende lite utanför staden, men ändå lättillgängligt för naturnära upplevelser.

För att boka boende, klicka ovan. Du kommer att kunna välja antal personer, vilken form av boende, och dina datum.

Skylt på Reindeer Lodge
reindeer lodge i sommarlandskap
eld och kaffepanna
En kvinna håller en kåsa med kaffe
interiörbild från en stuga i Kiruna
Glamping i Kiruna

Höjdpunkter

  • En liten anläggning med gott om plats för både lek och avslappning
  • Inträde till utomhusmuseet Márkanbaiki inkluderat
  • Tillgång till vedeldad bastu
  • God frukost

Stohpu - Samisk skogsstuga

Fem mysiga, små hus, inspirerade av renvaktarstugorna. Men i det enkla bor det vackra, du kommer nära livet i stugorna möblerade med en skön dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten.

Läs mer

Varje stuga är ett stort rum på 20 m². Alla har en dubbelsäng (1,80 x 2 m) och fyra av fem stugor har också en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m), så upp till en vuxen med ett barn, alt. 2 barn får plats där. Varje stuga är utrustad med vedeldad spis, element, kylskåp, bord och stolar. WC, dusch/bastu och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några få meter ifrån boendena.

Goahti - Modern samisk tältkåta

Njut av den arktiska livsstilen och få en både genuin och äventyrlig vistelse i ett av våra goahti-tält på Reindeer Lodge. Här kombinerar vi det bästa från glamping och den samiska nomadiska livsstilen. Du hittar lugnet i våra nybyggda tält, möblerade med mysig dubbelsäng och kamin som håller dig varm hela natten. 

Läs mer

Varje goahti-tält är ett stort rum á 20 m² med isolerat trägolv och en tålig canvasduk som omsluter kåtans stomme. Varje goahti har en  dubbelsäng (1,40 x 2 m), vedeldad kamin, modern oljekamin, stolar och bord samt en bäddsoffa (1,20 m x 1,80 m) som kan hysa upp till två barn. Ett litet sanitärrum med
förbränningstoalett och handtvättfat är inbyggt i kåtan. Tillgång till kylskåp finns separat. Dusch/bastu och gästkök/servicestuga ligger i separata gemensamma faciliteter några få meter ifrån boendena. Frukost dukas upp på morgonen för en bra start på dagen.

Pris

Våra priser beräknas per stuga/tältkåta, och varierar beroende på säsong, se bokningsmodul

En stuga tar två vuxna i dubbelsäng (1,80 x 2 m), men har även en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan ta en vuxen och ett barn, alt. två barn (3-12 år)

Ett goahti-tält tar två vuxna i dubbelsäng (1,40 x 2 m), men har även en bäddsoffa (1,20 x 1,80) som kan ta upp till två barn (3-12 år), dock inga vuxna

Bra att veta

  • Självincheckning från 15.00
  • Utcheckning senast 11.00
  • Boende inkluderar frukost och har har faciliteter där du kan laga dina egna måltider.
  • Närmaste mataffär, café och restaurang ligger 3 km bort.
  • Avresestädavgift 500 kr/stuga.

Hitta hit

Adress: Paksuniemivägen 188 i Jukkasjärvi, som ligger 3 km från byn Jukkasjärvi och Icehotel, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
Tillgång till bil rekommenderas.

Bokningsbar transfer

Möjlighet att förboka schemlagd transfer med minibuss, 100-300 kr per person, beroende på sträckan

Check-in transfer: 15.00 från Kiruna Turistcenter och 15.10 från Stadshustorget Kiruna/Nya Centrum

Check-in transfer: 15.30 från Icehotel och Márkanbáiki Museum

Check-out transfer: 11.00 från Reindeer Lodge till Márkanbáiki Museum, Icehotel, Kiruna Airport, Turistcenter/Kiruna och järnvägsstation.