Paketresor

 
Utsökta aktiviteter och boende i Sápmi färdigpaketerade med fasta avgångsdatum. Det går även bra att lägga till andra aktiviteter eller bygga egna paket.

Upplev aurora vinter Lappland – 4 dagar

Upplev de allra bästa äventyr Lappland har att erbjuda och låt dig förtrollas av ljuset. Med djur som dominerande transportmedel ger dig denna tur en miljövänlig upplevelse av den storslagna naturen i Swedish Lapland. Reindeer Lodge fungerar som den perfekta basen för din vistelse med underbar mat och chansen att spana efter norrsken direkt från din stuga.

Photo: Lola Akinmade Åkerström

Photo: Lola Akinmade Åkerström

HSkompGuide

Photo: Johan Adermalm

Photo: Nils Torbjörn Nutti

Photo: Nils Torbjörn Nutti

Dag 1 – Ankomst

Vid ankomst till Kiruna transfer till Reindeer Lodge utanför Jukkasjärvi. Incheckning i din mysiga stuga med renar runt knuten. Middag och bastu. Boende i stuga. (M)

Dag 2 – Renslädesexkursion, Icehotel & Sámi Siida-Márkanbáiki besök

Efter frukost får du en genomgång av hur du handhar och kör din egen ren med släde. Turen går genom skog och över frusna vattendrag innan det är dags att efter ca 1,5 timmas renkörning återvända till rencampen för lunch. Sedan blir det ett besök på det berömda Icehotel och tid för en promenad genom Jukkasjärvi by med besök på Sámi Siida-Márkanbáiki på eftermiddagen. Middag och bastu. Boende i stuga. (F, L & M)

Dag 3 – Hundspannsexkursion i Torneälvdal

Efter frukost kort transfer till den närbelägna kenneln. Du åker ut på en hundspannstur där två personer själva styr sitt spann genom det imponerande Torneälvdal. Det finns tid att ta bilder eftersom ni turas om med att köra och sitta i släden. Lunch intas under turen. Tid för snöskovandring eller skidtur på egen hand på eftermiddagen. Middag och bastu. Boende i stuga. (F, L & M)

Dag 4 – Avresa

Efter frukost utcheckning och transfer från Reindeer Lodge till Kiruna. (F) Turerna dag 2 och 3 kan byta dag.

Pris: 9850 kr per person. 5930 kr per barn (8-12 år) tillsammans med vuxen/na.
8 jan. – 9 feb. & 1 mars – 8 april 2018.

Pris: 10600 kr per person. 6350 kr per barn (8-12 år) tillsammans med vuxen/na.
10 – 28 feb. 2018.

Start: På Kiruna Airport/tågstation/turistcenter eller hotell dag 1. Tillgång till stuga från 14.00.

Slut: På Kiruna Airport/hotell/turistcenter eller tågstation dag 4. Check-out senast 11.00.

Logi: I stuga på Reindeer Lodge 3 nätter. Pris baserat på dubbelrum.

Kost: Helpension från middag dag 1 till frukost dag 4 ingår.

Utrustning: Lån av termooverall, stövlar, vantar och mössa ingår, likaså sovsäck, lakan och badhandduk

Ingår inte: Reseförsäkring, internationell och inrikes transport, alkoholhaltiga drycker.

Produktblad:

pdf-sweden     pdf-uk     pdf-germany

Boka här

Tips: Lägg till en norrskenstur om du vill.

Kulturresa med besök på Jokkmokks Vintermarknad – 8 dagar

Ända sedan år 1605 har den samiska vintermarknaden Jokkmokks marknad ägt rum i en oavbruten följd. Trots att varorna som säljs i viss mån har förändrats så har den unika atmosfären bevarats, precis som betydelsen av de möten som sker mellan människorna. Besökare kommer givetvis från Sápmi men även från världens alla hörn. Utöver marknaden så finns det utställningar och gallerier som visar hantverk och konst av väldigt hög kvalité och på modevisningar presenteras modern samisk design. Föreläsningar, samhällspolitiska evenemang, jojkkonserter och otaliga kulturarrangemang bidrar till att vintermarknaden blir till en storartad upplevelse in den samiska världen!

Photo: Katja Bechtloff

Photo: Katja Bechtloff

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Photo: Liane Gruda

Vid ankomst till Kiruna blir det en kort transfer till vår Reindeer Lodge där första natten spenderas. Mitt i skogen och med renar runt knuten, börjar vi kommande dag med en kort renkörning innan besöker det världsberömda Icehotel, Jukkasjärvis gamla träkyrka och Sámi Siida-Márkanbáiki.

På eftermiddagen färdas i minibuss vi i ca 3 timmar genom det lappländska vinterlandskapet mot Jokkmokks kommun. Vi kommer bo i komfortabla stugor (dusch, WC, några med egen bastu, golvvärme, vedkamin, allrum med tv och modernt, fullutrustat kök och mathörna) i Årrenjarka Fjällby. Stugbyn ligger intill en nybyggargård som ägs och drivs av samma familj i femte generation och är vackert belägen mitt i den snöklädda barrskogen; ca 1,5 timmars bilfärd från Jokkmokk by.

Härifrån åker vi på hundspannstur i den fjällnära urskogen och vi tillbringar en eftermiddag med en same vid lägerelden. Här har du även gott om tid att njuta av vinternaturen i lugn och ro och helt för dig själv, t.ex. genom att ta en tur med längdskidor eller en promenad, och naturligtvis avkoppling vid brasan eller ett bastubad.

Under tre dagar kommer vi att besöka Jokkmokks vintermarknad, för att känna av den speciella och livliga atmosfären och för att utforska dolda pärlor.

Ur gastronomisk synvinkel åtföljs programmet av det högkvalitativa lokala köket: älg, ren, lax, insjööring, sik – allt från naturens skafferi i omgivningen – framställd på ett sofistikerat sätt av vår värd, som har ett rykte som en förstklassig kock. För vegetarianer tillhandahåller naturen i norr rotsaker, lökväxter, svamp och många andra traditionella ingredienser.

Med lite tur kommer vi ha möjlighet att se Aurora Borealis, dvs. norrskenet, flera kvällar!

Den sakkunnige reseledaren kommer att följa dig på din väg in i den unika samiska samtidskulturen och vintervärlden norr om polcirkeln.

Pris: 22300 kr per person.

Datum: 28 januari – 4 februari 2018.

Start: På Kiruna Airport/tågstation/turistcenter eller hotell den 28 jan. Tillgång till stuga från 14.00.

Slut: 13.00 på Kiruna Airport/hotell/turistcenter eller tågstation den 4 feb.

Ingår:
– Sakkunnig guide under hela resan från/till Kiruna dag 1 till dag 8.
– 1x övernattning/frukost i stugor på Reindeer Lodge utanför Jukkasjärvi; med dusch och WC/bastu separat (här upp till 3 eller 4 personer per stuga).
– 6x övernattning/frukost i Årrenjarka Fjällbys stugby nära Kvikkjokk; varje stuga med två rum för 2pers/rum, och dusch/WC.
– 4x lunchpaket.
– 1x middag i Jukkasjärvi och 4x middag i Årrenjarka.
– Turer och transfers med minibuss enligt schema – även från Årrenjarka till Jokkmokks vintermarknad och tillbaka.
– Direktmöte med renar och kort renkörning.
– Besök i Jukkasjärvi kyrka, på Icehotel och Sámi Siida-Márkanbáiki.
– Hundspannstur.
– Samiska historier vid elden.
– 3 dagar dagsbesök på Jokkmokks vintermarknad.
– Lån av termooverall, stövlar, vantar och mössa vid hundspannstur.

Ingår inte: Reseförsäkring, internationell och inrikes transport, alkoholhaltiga drycker. 3x lunch och 2x middag; köps och äts på vintermarknaden, respektive lagas tillsammans på kvällen (självhushåll). Vinterytterkläder.

Produktblad:

pdf-sweden    pdf-uk     pdf-germany

Boka här