Guovssahas – Norrskensfototur

Norrskenet, aurora borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ger betraktaren en speciell känsla när den får chansen att se det dansa över himlavalvet. Följ med en lokal guide på jakt efter norrsken som med dess mystiska och ständigt föränderliga slöjor pryder nattens himmel. Försedd med anpassad fotoutrustning och efter introduktion i dess användning för att kunna ta effektfulla bilder kommer du få en fantastisk kvällsutflykt i Sápmi.

Guiden möter upp dig på Reindeer Lodge eller ditt hotell och tar dig med minibuss ut i den mörka polarnatten. Vi är ute för att få syn på det fladdrande norrskenet, eller guovssahas som vi kallar det på nordsamiska.

Vi tar dig med för kvällen till utvald plats för bästa möjligheten att se norrskenet. Där fotar vi norrskenet, oss själva och omgivningen. Tänk dig: du och din partner eller vän med norrskenet i bakgrunden…

Beroende på väderprognosen väljer vi den plats för kvällen där vi har störst chans till klar natthimmel, vilket är förutsättningen för att fånga norrskenet. Tack vare att vi färdas i minibuss är vi flexibla och kan enkelt bege oss i den riktning vi tror vi hittar klar himmel. Även en till synes mulen himmel kan plötsligt spricka upp och ge oss ett fantastiskt skådespel av norrskenet.

Under turen har vi möjlighet att göra upp en värmande eld antingen i vår tältkåta, skogsstuga eller under bar himmel, där varm dryck serveras. Vill du veta mer om våra samiska berättelser kopplade till ljuset och vår arktiska livsstil delar vi gärna med oss. Vi vill göra kvällen minnesvärd för dig.

Turen är lämplig för både nybörjare och de med avancerade kunskaper kring norrskensfotografering; och ledd av en erfaren lokal guide med goda kunskaper i både fotografering och kännedom om väder och naturens beskaffenheter.

Pris och detaljerad information

VINTER: Dagligen, 1 nov 2017 – 25 mars 2018. Dock ej 24 och 31 dec.
Pris: 1490 kr per person. 950 kr per barn (10-15 år).
Start: 18.45 från Reindeer Lodge; 19.20 från hotell i Kiruna.
Slut: Ca 24.00 på Reindeer Lodge; 23.30 på hotell i Kiruna.

VÅRVINTER: Dagligen, 26 mars – 8 april 2018. Dock ej 31 mars.
Pris: 1690 kr per person. 950 kr per barn (10-15 år).
Start: 19.45 från Reindeer Lodge; 20.20 från hotell i Kiruna.
Slut: Ca 01.00 på Reindeer Lodge; 00.30 på hotell i Kiruna.

Dryck: Varm dryck ingår.

Utrustning: Lån av stövlar, täckbyxor och cape ingår. Lån av kamera med vidvinkelobjektiv, stativ och pannlampa ingår. Eget SD-minneskort minst 8 GB krävs, kan dock även köpas på plats.

Produktblad:

pdf-sweden    pdf-uk     pdf-germany