Eallin – Natur- och djurfototur

Följ med en lokal guide på tur i vacker natur i ett skiftande landskap. Du förses med anpassad fotoutrustning och får en introduktion i dess användning för att du ska kunna fota vyer i magiskt ljusförhållande, och vi spanar för årstiden efter de djur som finns i våra omgivningar. En fantastisk dagsutflykt i Sápmi.

Photo: Niia & Sarri

Photo: Niia & Sarri

Photo: Ylva Sarri

Photo: Ylva Sarri

Photo: Carina Pingi

Photo: Carina Pingi

När dagen gryr hämtar guiden dig från Reindeer Lodge eller ditt hotell och tar dig med minibuss ut i naturen i Kirunas omgivningar. Vi färdas från tallskogarna vid myrkanten mot de höga fjällalpina vyerna med Kebnekaise i fonden.

Förutsättningarna för vad vi fotograferar skiftar i samma takt som de åtta samiska årstiderna. Där vi färdas spanar vi efter djurlivet men vi stannar också för att fota omgivningen med sina snöklädda högfjäll, älvar och andra dolda pärlor.

Eallin är nordsamiska och betyder bl.a. liv. Under vintern och våren är skogarna fulla av fritt strövande djur såsom älg, ren, och ripa som vi försöker fånga med kameran.

Närmare vårkanten ökar närvaron av betydligt fler fågelarter än de som finns här under midvintern, vilket ger oss fina fotolägen.

Under sommaren har många av de stora djuren vandrat mot fjällen för att finna lugn och ro. Tack vare de många soltimmarna vi har under hela dygnet står vi nu inför ett frodigt landskap med prunkande flora och våra rinnande vattendrag som slingrar sig i det grönskande landskapet likt glittrande silverband.

När hösten kommer skiftar landskapet i allsköns eldiga färger.

Under turen serveras varm dryck med kaka och guiden delar med sig av berättelser om djuren och naturen, vår samiska kultur, vårt arv och vår arktiska livsstil.

Turen är lämplig för både nybörjare och de med avancerade kunskaper kring natur-, landskaps- och djurfotografering.

Pris och detaljerad information

Pris: 1 690 kr per person.

Dagligen: Dagligen, 5 juni 2017 – 8 april 2018. Dock ej 24 och 31 dec samt 31 mars.

Start: 08.45 från Reindeer Lodge; 08.15 från hotell i Kiruna.

Slut: Ca 13.10 på Reindeer Lodge; 13.30 på hotell in Kiruna.

Fika: Kaka och varm dryck ingår.

Utrustning: Lån av stövlar, täckbyxor och cape ingår. Lån av kamera med 300mm teleobjektiv och stativ ingår. Eget SD-minneskort minst 8 GB krävs, kan dock även köpas på plats.

Produktblad:

pdf-sweden     pdf-uk     pdf-germany

Reindeer Lodge

Kombinera gärna turerna med en övernattning på vår lodge med våra renar som dina närmaste grannar.