Lavvúhostel och Lodge Camp

Stanna en natt på vårt Lavvu Hostel under din resa i Svenska Lappland. Med en siluett av kåtor och doften av eld städigt närvarande erbjuder vi dig en lugn plats att vila ut på. Välkommen till ett naturskönt och mysigt boende i tallskogen vid Tornealvens strand!

Vill du sova med unik närhet till naturen samtidigt som du får en äventyrlig twist på en vanlig tältnatt? Boka då en sängplats i en av våra kåtor! Sov en natt i våra lavvutält där sängen är av björkris och madrassen är ett renskinn. Enligt oss finns inget mysigare än att andas in doften av löv och frisk luft när du somnar i den svala sommarnatten. Du kan självklart även hyra en varm sovsäck och en mjuk kudde för att du ska kunna vakna utvilad för nästa dags äventyr!

Du bor du mitt ute i skogen men bara 20 minuters cykling från Jukkajärvi by och det världsberömda Icehotel. Vi är en bra startpunkt för promenader i skogen eller cykelturer längs landsvägen. Ta ett dopp i den närliggande bäcken, plocka bär, eller ta en promenad in till byn Jukkasjärvi för att besöka kyrkan, renarna och utomhusutställningarna kring samisk kultur. Slår äventyrslusten till kan även ni hyra ni en kanot och paddla runt på älven!

För att boka: skicka ett mail till info@nutti.se eller ring oss på 0980-21329

Campen är ett lättillgängligt övernattningsställe för bilburna resenärer då vi ligger 15 km från Kiruna Airport och 3 km utanför Jukkasjärvi by. Vi har uppställningsplats för både husbil och tält samt en servicestuga för självhushåll. Köket är fullt utrustat och har fri tillgång till trådlöst nätverk, och vi rekommenderar även vår mysiga uteplats med grill.

Den vedeldade bastun med åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt WCs finns i separata faciliteter.

Stugboendet omfattar fem trästugor, där varje stuga är som ett stort rum á 20 m2 utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare 2 personer. Frukosten är inkluderad och serveras vid elden i vår lavvu varje morgon.

På plats finns även vår lilla butik där du kan fylla på förråden inför dina utflykter, bunkra upp med snacks och köpa med en souvenir hem. Där kan du även hyra kanoter och cyklar samt boka måltider och fråga frågor. Möjlighet att köpa till middag och frukost finns för alla våra gäster vilket dagligen serveras invid elden i vår middagskåta.

För att boka: skicka ett mail till info@nutti.se eller ring oss på 0980-21329

Pris och Detaljerad information

PRIS:                  400kr/natt + 200kr vid lån av sovsäck, myggnät, kudde, sängkläder
INKLUDERAT:   Alla som bor med oss har tillgångtill toalett, dusch, vedeldad bastu samt utrymme för självhushållande kök och diskutrymme.

ADDRESS:    Paksuniemivägen 188 i SE – 981 91 Jukkasjärvi, 3 km från Icehotel/Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna flygplats och 20 km från Kiruna.

Pris och Detaljerad information

PRIS FÖR STUGA: 1250 kronor per natt med plats för fyra personer. Frukost och lakan är inkluderat.
PRIS FÖR TÄLTPLATS: 250 kronor per natt.
PRIS FÖR HUSVAGN:
250 kronor per natt. OBS: ingen el ingår till husvagnen.

INKLUDERAT   Alla som bor med oss har tillgångtill toalett, dusch, vedeldad bastu samt utrymme för självhushållande kök och diskutrymme.

ADDRESS:    Paksuniemivägen 188 i SE – 981 91 Jukkasjärvi, 3 km från Icehotel/Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna flygplats och 20 km från Kiruna.