Länkar

Kontakt till partners och intressanta informationskällor.

Svenska Ekoturismföreningen – En förening som arbetar för mer och bättre ekoturism, en turism som bevarar och tar ansvar för ömtålig natur och kultur, både i Sverige och utomlands.

Naturens Bästa är en nationell kvalitetsmärkning av ekoturism och det är Svenska Ekoturismföreningen som huvudman i samarbete med VisitSweden som står bakom.

Kiruna Lappland ek. för. – En ekonomisk förening som fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt för många andra företag i Kiruna kommun.

Swedish Lapland Visitors Board ek. för. – En regional destinationsorganisation som omfattar Norrbottens län samt Skellefteå och Sorsele och jobbar med att sprida kännedom om Sveriges nordligaste destination Swedish Lapland för, i första hand, internationella besökare.

V.S. VisitSweden AB – Ett kommunikationsbolag med ansvar för marknadsföringen av Sverige som turistland utomlands samt för varumärket Sverige och Sverigebilden.

VisitSápmi – Samisk intresseorganisation med syfte att verka för en hållbar utveckling av samisk besöksnäring och för att stärka den samiska kulturen.

Nikkaluokta Sarri AB – Samisk boendeanläggning, restaurang och galleri i Nikkaluokta.

Scandinavian Sami Photoadventures AB – Samiskt turistföretag i Kiruna.

Samiskt informationscentrum – Centrum med egen webbplats som främjar information om det samiska i samhället.

Slow Food Sápmi – Samisk branschorganisation med fokus på samisk matutveckling och matsuveränitet.

Icehotel AB – Världskänd boendeanläggning i Jukkasjärvi.

Camp Ripan AB – Boendeanläggning i Kiruna.